Празниците минаха е време да преминем към любимите си ястия. А кое е това, което обичаме най-много? Пастата, разбира се! Запретвайте ръкави и се заловете с приготвянето на тези апетитни и кремообразни фетучини!
Необходими продукти:
Пакет фетучини
200 мл готварска сметана от животински произход
1/2 с.л. масло
1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан, плюс още за поръсване
Прясно смлян черен пипер
Сол
2 с.л. нарязан магданоз или босилек
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата според инструкциите на опаковката. Запазете около една чаша вода за паста, след което отцедете. Междувременно в голям тиган на среден огън добавете сметаната и маслото. Гответе, докато маслото се разтопи и кремът шупне. добавете пармезана и подправете със сол и черен пипер. Оставете соса да къкри 1 до 2 минути, за да се сгъсти леко. Сосът все още ще бъде рядък, но ще се сгъсти повече, когато изстине и след добавянето на пастата.
Добавете сварената паста и разбъркайте, докато се покрие със сос. Ако сосът е твърде гъст, добавете малко от водата от паста. Гарнирайте с магданоз и сервирайте веднага.
0 | 0 |