Кремообразни фетучини със сметана и масло

Кремообразни фетучини със сметана и масло

Празниците минаха е време да преминем към любимите си ястия. А кое е това, което обичаме най-много? Пастата, разбира се! Запретвайте ръкави и се заловете с приготвянето на тези апетитни и кремообразни фетучини!

Необходими продукти:

Пакет фетучини

200 мл готварска сметана от животински произход

1/2 с.л. масло

1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан, плюс още за поръсване

Прясно смлян черен пипер

Сол

2 с.л. нарязан магданоз или босилек

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата според инструкциите на опаковката. Запазете около една чаша вода за паста, след което отцедете. Междувременно в голям тиган на среден огън добавете сметаната и маслото. Гответе, докато маслото се разтопи и кремът шупне. добавете пармезана и подправете със сол и черен пипер. Оставете соса да къкри 1 до 2 минути, за да се сгъсти леко. Сосът все още ще бъде рядък, но ще се сгъсти повече, когато изстине и след добавянето на пастата.

Добавете сварената паста и разбъркайте, докато се покрие със сос. Ако сосът е твърде гъст, добавете малко от водата от паста. Гарнирайте с магданоз и сервирайте веднага.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay