Рецепта за пиле Качаторе

19.12.2022 | 17:00 по статията работи: Jenite.bg
"Качаторе" се превежда като "ловец" от италиански и се смята, че това ястие е станало популярно по време на Ренесанса през 14 век. Ястието е измислено от ловци, като използвали месото, гъбите и билките, които са събрали по пътя, за да се...

Как да разберем дали пастата се е развалила?

15.11.2022 | 16:00 по статията работи: Jenite.bg
Италианската храна се оказа любимата в световен мащаб сред повече от 25 000 души в 24 държави. Признавме, че и ние не ставаме по-назад, особено по отношение на пицата и пастата! По време на пандемията осъзнахме, че това е храна, която е икономична,...

Кремообразна паста с чесън

07.10.2022 | 14:00 по статията работи: Jenite.bg
Тази бърза и лесна паста е идеална в моментите, в които искате да хапнете нещо вкусно и ароматно, но същевременно направата да не ви отнеме много време. От всички варианти на кремообразна паста, този е сред любимите ни! Необходими продукти: 2 ч.л....

Спагети Алио е олио

22.09.2022 | 16:00 по статията работи: Jenite.bg
Има причина тези класически италиански спагети да са издържали изпитанието на времето. Приготвена само от 4 основни съставки с чесън и зехтин, паста Алио е олио е бърза и лесна! Необходими продукти: Един пакет спагети Няколко лъжици зехтин 4...

Спагети Карбонара с тиква

19.09.2022 | 12:00 по статията работи: Jenite.bg
Сезонът на тиквата е тук! Нямате си е представа какво предстои да видите тук! Започваме с есенен прочит на популярната рецепта за спагети карбонара! Необходими продукти: 1 ч.ч. пюре от тиква 1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан, 3 големи...

Кремообразни фетучини със сметана и масло

05.01.2022 | 12:00 по статията работи: Jenite.bg
Празниците минаха е време да преминем към любимите си ястия. А кое е това, което обичаме най-много? Пастата, разбира се! Запретвайте ръкави и се заловете с приготвянето на тези апетитни и кремообразни фетучини! Необходими продукти: Пакет...

Нестандартна пица под формата на рулца

15.11.2021 | 14:00 по статията работи: Адриана Петрова
Както сме ви споделяли и преди, италианската кухня ни е слабост. Това е и причината пицата често да е главен герой на нашата трапеза. Но не онази пица дебело тесто, луканка и кисели краставички... Тук говорим за онази класическа и изчистена...

Как да ядем италианска кухня, без да напълнеем?

21.06.2016 | 17:30 по статията работи: Jenite.bg
Всички знаем колко вкусни са така традиционните за италианската кухня спагети и пица. Само като си представим плънката, сосовете, направо вкусотия. И как човек да устои на това? Все пак имаме нужда понякога да му отпуснем края и просто да хапнем...

Вкуснотии от Италия: Брускети

11.04.2014 | 14:02 по статията работи: Гергана Няголова
Брускети. С домати, маслини, гъби, песто или пък дори и само със зехтин. Ароматните препечени резенчета хляб с право са сред фундаментите на италианската кухня от векове. А ето и нашето предложение как да си направите невероятно вкусни брускети в...

Вкуснотии от Италия: Паста с песто

09.04.2014 | 17:05 по статията работи: Гергана Няголова
Песто Дженовезе, както е пълното наименование на този традиционен за италианската кухня сос, е едно съвършено творение, постигнато чрез баланс между босилек, чесън, зехтин, кедрови ядки и сирене. А палитрата му от вкусове се разгръща в пълния си...

Из дълбините на италианската кухня

04.03.2014 | 11:04 по статията работи: Jenite.bg
От Ранното средновековие до края на XIX век Италия се състои от отделни области, всяка от които притежава свои кулинарни традиции и обичаи. Различните техники за готвене се предавали от поколение на поколение, благодарение на което са допринесли за...

Перфектното тесто за пица

13.11.2012 | 14:37 по статията работи: Елена Кирилова
Свикнали сме да свързваме пицата с вкуснотиите, които слагаме върху нея – като започнем от шунката и завършим със сочните доматки. Често обаче забравяме, че основата на пицата е не по-малко важна за успеха на крайния кулинарен продукт. По...

Бързо и лесно ризото

02.09.2012 | 10:12 по статията работи: Василия Пейчева
Утре вечер ще се приберете късно от работа, а вкъщи няма нищо за ядене? Колко позната ситуация! Но сигурно няма да искате нито да поръчвате храна, нито да ядете нещо на крак. Обикновено в такива моменти омлетите или спагетите спасяват...

Песто и други италиански вкусотии

21.08.2012 | 09:57 по статията работи: Марина Янева
От наскоро проведената анкета ни стана ясно, че вие, читателите на Jenite, боготворите италианската кухня. Нямаше как да не уважим вашето пристрастие, затова сме ви приготвили страхотни рецепти на традиционни кулинарни изкушения от Ботуша. Те...

Таратор от маруля и репички

12.04.2012 | 10:24 по статията работи: Марина Янева
В българския традиционен рецептурник тараторът с маруля не е популярен, но съществува, а тази фюжън версия го допълва с някои типично италиански кулинарни идеи.Необходими продукти за 4 порции:1 крехка маруля1 връзка репички800 г кисело млякоза...

Алхимична авантюра от Италия

15.02.2012 | 11:47 по статията работи: Веселина Маринова
При ризотото, също както при другата икона на знаменитата италианска кухня - пастата - всичко тръгва от един-единствен основен продукт. В случая – от ориза. Дали е просто специфичен метод за приготвяне на ориз или тип ястия с интересна история...

Побългарена италианска закуска

08.02.2012 | 11:29 по статията работи: Марина Янева
Със сигурност такава закуска няма да ви поднесат в Италия - изглежда там солената храна е табу за сутрешните часове. Но пък тази рецепта вкусно ще ви зареди за предстоящия ден с едни от най-разпознаваемите продукти от Апенините.Необходими продукти...

Вкусове от Ботуша

07.02.2012 | 10:34 по статията работи: Юлия Костадинова
Едва ли има съмнение – каже ли се Италия, всеки възкликва: "Пица!” Това обаче е крайно несправедливо към така разнообразната и вкусна италианска храна, толкова обичана по цял свят.Отдавна почитателите на средиземноморската кухня...

Аранчини в чиния

12.01.2012 | 11:04 по статията работи: Десита Иванова
Изненадващо е колко много наслада може да се побере в едно малко топче. Удивени от вкуса на италианските аранчини, решихме да ви покажем как можете да си ги направите вкъщи. Хубавото при тях е, че са изключително подходящи при по-специални...

Паста със спанак и козе сирене

22.09.2011 | 08:26 по статията работи: Марина Янева
В тази рецепта ще използваме една класическа комбинация - спанак и сирене. Необичайното използване на листата за лазаня прави любимата на мнозина филия хляб излишна и прекомерна. Необходими продукти за 4 порции: 12 листа лазаня или друг вид...

Тортелини с горгонзола

08.09.2011 | 09:49 по статията работи: Марина Янева
Независимо от пълнежа си, тортелините и равиолите чудесно се съчетават със солидни сосове на основата на сметана и различни сирена, например пикантната горгонзола. Пресният магданоз пък играе ролята на освежаваща съставка за тежката храна. ...

Преоткрийте познатите вкусове

11.08.2011 | 14:10 по статията работи: Станислава Добрева
Италианците са истински виртуози в кухнята. Някои от най-предпочитаните днес ястия водят началото си именно от тяхната родина. Пица, лазаня, да не забравяме и пастата. А тя се предлага в множество различни варианти, един от друг...

Хиляди калории италианско блаженство

17.02.2011 | 20:51 по статията работи: Пламена Захова
Едно от първите неща, за които се сещаме, когато заговорим за Италия е храната. Превъзходната италианска кухня предлага изкушения за всеки вкус и няма човек, който да може да й устои. Дори не предполагате обаче, колко е лесно сами в къщи да си...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay