Лесна паста Орзо

Лесна паста Орзо

Тази кремообразна паста Орзо може да се сервира като гарнитура или като отделно ястие, комбинирана с зелена салата. Хубавото на това ястие е, че се готви в един съд и става много лесно. 

Подправките, които ще използвате, зависят от вашия вкус. Можете да използвате розмарин, градински чай, риган и мащерка, както и босилек, лук, див лук или копър. Зависи от това какво харесвате и какво имате подръка. 

Необходими продукти: 

2 с.л. масло

1 с.л. зехтин

3 малки глави лук 

4 скилидки чесън 

1/2 ч. пресни подправки по избор

1/2 ч.л. лют червен пипер

сол, черен пипер, индийско орехче

500 грама паста Орзо

4 ч. пилешки или зеленчуков бульон

1 ч. сметана за готвене

2 1/2 ч. пармезан

2 с.л. лимонов сок

кората от 1 лимон

рукола, за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото и зехтина. 

Запържете нарязаните на ситно лук и чесън, добавете всички подправки и овкусете със сол и черен пипер. 

Когато чесънът стане златист, добавете Орзото, бульона и сметаната.

Бъркайте често и оставете на котлона, докато пастата поеме цялата течност. Това ще отнеме около 10 минути.

Махнете от котлона и добавете пармезана, лимоновия сок и настърганата лимонова кора.  

Поръсете с лют червен пипер, добавете рукола и сервирайте. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay