Паста с карфиол и чесън

Паста с карфиол и чесън

Искате да добавите повече зеленчуци към менюто си? Тази рецепта може да ви помогне, а освен това има и паста! Ето как да приготвите вкусна паста с карфиол и чесън: 

Необходими продукти: 

1 глава чесън

4 с. л. зехтин

сол

1 голяма глава карфиол, нарязан на розички

черен пипер

червен пипер

500 грама паста 

1/2 ч. настърган пармезан

сокът от 1/2 лимон

1/4 ч. нарязани орехи

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Отрежете върха на главата чесън, полейте с 1 лъжица зехтин и малко сол. Увийте чесъна във фолио и печете около 45 минути. 

Наредете карфиола в голяма тава, върху хартия за печене. Поръсете със зехтин, сол, черен и червен пипер. Печете заедно с чесъна около 30 минути. 

В голяма тенджера сварете пастата в подсолена вода. Запазете малко от водата. 

Изстискайте чесъна в купичка и го направете на каша с помощта на вилица. 

В тенджерата, в която сте варили пастата, добавете намачкания чесън, запазената вода от пастата и пармезана. Добавете пастата и разбъркайте добре. Добавете останалия зехтин, лимоновия сок и подправете с още сол и черен пипер, ако е необходимо. 

Добавете карфиола и разбъркайте отново. 

Поръсете с орехите и още пармезан.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay