Искате да добавите повече зеленчуци към менюто си? Тази рецепта може да ви помогне, а освен това има и паста! Ето как да приготвите вкусна паста с карфиол и чесън:
Необходими продукти:
1 глава чесън
4 с. л. зехтин
сол
1 голяма глава карфиол, нарязан на розички
черен пипер
червен пипер
500 грама паста
1/2 ч. настърган пармезан
сокът от 1/2 лимон
1/4 ч. нарязани орехи
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Отрежете върха на главата чесън, полейте с 1 лъжица зехтин и малко сол. Увийте чесъна във фолио и печете около 45 минути.
Наредете карфиола в голяма тава, върху хартия за печене. Поръсете със зехтин, сол, черен и червен пипер. Печете заедно с чесъна около 30 минути.
В голяма тенджера сварете пастата в подсолена вода. Запазете малко от водата.
Изстискайте чесъна в купичка и го направете на каша с помощта на вилица.
В тенджерата, в която сте варили пастата, добавете намачкания чесън, запазената вода от пастата и пармезана. Добавете пастата и разбъркайте добре. Добавете останалия зехтин, лимоновия сок и подправете с още сол и черен пипер, ако е необходимо.
Добавете карфиола и разбъркайте отново.
Поръсете с орехите и още пармезан.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |