Тайландската кухня не е особено популярна в България, за разлика от други нейни азиатски братовчедки. И все пак сигурно сте чували понятията "нудълси" (оризови спагети) и "уок" (широк и по-важното - дълбок тиган).
Ако ви е любопитно да си приготвите нещо като тайландско ястие, ще ви зарадваме с една новина - прави се наистина много лесно. Нямаме претенции обаче, че рецептата отговаря на някакви кулинарни традиции. Нейният основен плюс е друг - изпробвана е. И е много вкусна!
Необходими продукти
1 пак. оризови спагети 250 гр.
1 пак соеви кълнове 150-250 гр
3 скилидки чесън
6 с.л. соев сос
2 с.л. оризов оцет (може и винен)
200 гр. рулца от раци (може да ги замените и с други морски дарове)
1 с.л. къри паста
Начин на приготвяне
На котлона се слага малко вода със сол. Когато кипне, се слагат соевите кълнове за минутка, после се отцеждат и се изплакват с хладка вода, за да станат хрупкави.
Оризовите спагети се сваряват в подсолена вода за 3 минути.
Задушават се нарязаните рулца от раци с пресованите скилидки чесън. Добавят се оцетът, соевият сос и къри пастата. Запържват се, добавят се соевите кълнове. Разбърква се хубаво.
Цялата смес се изсипва в тенджерата при сварените спагети и се разбърква добре.
За още апетитни рецепти станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |