Всички знаем колко е вкусна италианската храна, но не е нужно всеки път да ходим на ресторант, щом ни се дояде вкусно ястие. Ще ви разкрием няколко тайни от италианската кухня, които ще променят начина ви на готвене и ще направят ястията по-вкусни.
-
Използвайте преса за чесън
Най-лесният начин да нарежете чесъна е с ножа, но не е най-добрият избор. Използвайте преса за чесън, защото така ястията стават по-ароматни и вкусни.
-
Добавете много сол във водата, когато варите паста
Вероятно знаете, че осоляването на водата е важна стъпка при варенето на паста, но знаете ли точно колко трябва да се добави? Правилното съотношение е една супена лъжица сол на един литър вода.
-
Не се притеснявайте да използвате домати от консерва
Повечето италианци готвят с консервирани домати, защото е по-лесно и удобно, а вкусът не е по-лош.
-
Използвайте лъжица за спагети, за да премерите идеалната порция
Тайната в перфектното измерване на спагети е в инструмента, който използвате. Измервайте порциите с вашата лъжица за спагети.
-
Пържете кюфтенцата в сос
Тайната на класическите италиански кюфтенца е да бъдат запържени първо в зехтин, а след това и в доматения сос.
-
Изберете вида паста според соса
Не всички макарони са еднакви. Важно е да съобразите вида на пастата със соса, който сте избрали. Опитайте песто с фусили, карбоната със спагети, болонезе с папарделе.
-
Гответе с вино
Добрите готвачи знаят, че избора на вино е важен не само за пиене, а и за готвене. Има много начини да направите ястието по-вкусно с подходящото вино.
-
Направете галета сами
Приготвянето на галета е изключително лесно. А ястията стават по-вкусни и ароматни.
-
Не се доверявайте на етикетите на пастата
На опаковките пише различно времетраене за приготвяне на пастата, но не му се доверявайте. Преди да решите, че е готова, опитайте я, така най-добре ще разберете.
-
Използвайте водата, в която сте варили пастата като съставка
Отделете една чаша от тази вода и след това я добавете към пастата. Тя е солена, ароматна и създава страхотен сос.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 | 0 |