Заслужава си да опитате този пилешки пай, така че ще ви предложим рецепта, по която можете да си го приготвите вкъщи.
Необходими продукти:
За тестото:
3 ч. брашно
1 ч. масло
1 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. студена вода
За плънката:
4 обезкостени пилешки гърди (месото трябва да бъде настъргано)
1/2 ч. масло
сол
черен пипер
2 големи моркова, на кубчета
1 глава лук, нарязан
3 скилидки чесън
3/4 ч. брашно
3 ч. пилешки бульон
1/4 ч. сметана
1 ч. грах
2 с. л. магданоз
2 ч. л. мащерка
Начин на приготвяне:
Направете тестото: Сложете брашното и маслото във фризера за 30 минути. В купата на миксера смесете брашното, бакпулвер и сол. Разбъркайте. Добавете и маслото и разбъркайте отново. Докато миксера работа, добавете малко от водата и бъркайте, докато тестото стане влажно, но не мокро и лепкаво.
Направете тестото на 2 топки, които след това разстелете на два кръга. Покрийте ги с фолио и ги охладете.
Пригответе пилето: Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тавата с масло. Сложете месото в тавата и го поръсете със сол и черен пипер. Печете около 30 минути.
Междувременно, започнете да правите плънката: В голям тиган на средна температура, разтопете маслото. Добавете лука и морковите и гответе докато зеленчуците започват да омекват, около 10 минути. Добавете чесъна, след това се разбърква в брашно и гответе, докато сместа стане златиста. Постепенно добавете и пилешкия бульон. Оставете на котлона, докато сместа се сгъсти. Добавете сметаната, пилешкото месо, грах, магданоз и мащерка. Подправете сместа със сол и черен пипер.
Сглобете пая: На леко набрашнена повърхност, сложете едната част от тестото. Изсипете плънката. Сложете отгоре втората част от тестото. Подрежете и завийте ръбовете, след което използвайки кухненска ножица, направете прорези отгоре.
Печете пая около 40 минути, докато стане златист.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |