Класическият парм с патладжан е едно от любимите ни ястия, но истината е, че не се приготвя особено лесно. Поради тази причина е чудесен вариант за вкусна вечеря в неделя, а ако приготвите по-голямо количество, ще имате и вкусен обяд за първия работен ден.
Ето как да приготвите печени патладжани с пармезан:
Необходими продукти:
спрей за готвене
1 1/2 ч. галета
2 с.л. универсална зеленчукова подправка
1 ч. настърган на ситно пармезан
сол и черен пипер
2 средно големи патладжана
3 яйца
4 ч. сос Маринара
2 ч. настъргана моцарела
1/3 ч. нарязан на ситно босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. Застелете 2 големи тави с хартия за печене и напръскайте със спрей за готвене. В плитка купа разбийте галетата, зеленчуковата подправка, 1/2 чаша пармезан; подправете със сол и черен пипер. В друга плитка купа разбийте яйцата с 2 супени лъжици вода; подправете със сол и черен пипер.
Потопете парче патладжан в яйчената смес, след което го потопете в сместа с галета. Подредете в тавите. Повторете това с всички парчета патладжан. Напръскайте леко със спрей за готвене.
Печете, докато омекнат отвътре и станат златисти и хрупкави отвън, 30 до 35 минути.
В голяма тава разпределете равномерно 1 чаша сос Маринара. Добавете слой патладжан, след което изсипете 1 1/2 чаши маринара отгоре. Поръсете с 1 чаша моцарела, половината от останалия пармезан и босилек. Повторете процеса още веднъж, за да използвате всички съставки.
Печете около 20 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |