Печени патладжани с пармезан

Класическият парм с патладжан е едно от любимите ни ястия, но истината е, че не се приготвя особено лесно. Поради тази причина е чудесен вариант за вкусна вечеря в неделя, а ако приготвите по-голямо количество, ще имате и вкусен обяд за първия работен ден. 

Ето как да приготвите печени патладжани с пармезан:

Необходими продукти:

спрей за готвене 

1 1/2 ч. галета

2 с.л. универсална зеленчукова подправка

1 ч. настърган на ситно пармезан

сол и черен пипер

2 средно големи патладжана

3 яйца

4 ч. сос Маринара

2 ч. настъргана моцарела

1/3 ч. нарязан на ситно босилек

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. Застелете 2 големи тави с хартия за печене и напръскайте със спрей за готвене. В плитка купа разбийте галетата, зеленчуковата подправка, 1/2 чаша пармезан; подправете със сол и черен пипер. В друга плитка купа разбийте яйцата с 2 супени лъжици вода; подправете със сол и черен пипер.

Потопете парче патладжан в яйчената смес, след което го потопете в сместа с галета. Подредете в тавите. Повторете това с всички парчета патладжан. Напръскайте леко със спрей за готвене. 

Печете, докато омекнат отвътре и станат златисти и хрупкави отвън, 30 до 35 минути.

В голяма тава разпределете равномерно 1 чаша сос Маринара. Добавете слой патладжан, след което изсипете 1 1/2 чаши маринара отгоре. Поръсете с 1 чаша моцарела, половината от останалия пармезан и босилек. Повторете процеса още веднъж, за да използвате всички съставки.

Печете около 20 минути.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay