Вкусен грилован патладжан

Вкусен грилован патладжан

През този сезон грилованата храна е най-популярна. Хубавото е, че на грил може да се приготви почти всичко- месо, зеленчуци, хляб. Днес ще ви предложим рецепта за вкусен грилован патладжан:

Необходими продукти:

1/2 ч. зехтин

1 ч. л. риган

1/4 ч. л. червен пипер

сол

черен пипер

2 големи патладжана, нарязани на шайби

1/4 ч. сирене Фета, натрошено (може и обикновено краве сирене)

2 ч. л. нарязан магадноз

сокът от 1/2 лимон

За дресинга:

1/3 ч. тахан 

сокът от 1 лимон

2 с. л. вода

1 скилидка чесън, накълцан

сол

Начин на приготвяне:

Няколко часа преди да започнете да приготвяте ястието, сложете патладжаните в гевгир и поръсете със сол. Оставете ги да престоят така, за да не са горчиви. След това ги измийте, за да не бъдат прекалено солени.

Загрейте скарата или грилът на средна температура. В малка купа комбинирайте ригана, червения пипер и зехтина. Намажете патладжаните с тази смес и поръсете с малко сол. 

Изпечете патладжаните, по около 3 минути от всяка страна. 

Поръсете готовите патладжани с натрошеното сирене и магданоза. Поръсете със сол и черен пипер на вкус. 

Направете дресинга: В малка купа разбъркайте тахана с лимоновия сок, чесъна и водата. Ако стане прекалено гъст, добавете още малко вода. 

Сервирайте патладжаните с дресинга. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay