Бавното готвене е много практично. Слагате продуктите в уреда в неделя, забравяте, че сте "готвили" и имате храна за цялата седмица. Или слагате продуктите сутрин преди работа и вечерта имате топла храна. Ето как да приготвите пилешки гърди в уред за бавно готвене:
Необходими продукти:
1 глава червен лук, нарязан
500 гр. картофи, нарязани
1 лимон, нарязан
3 с. л. зехтин
1 ч. л. чесън на прах
сол
черен пипер
3 броя пилешки гърди
1 клонче розмарин
Начин на приготвяне:
Сложете лука, картофите и лимона в уреда и ги разстелете хубаво. Поръсете със зехтин.
Поръсете със сол, черен пипер и чесън.
Наредете пилешкото месо върху слоя от картофи и лук, добавете и розмарина.
Включете уреда за около 4-5 часа.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |