Колкото и да не ни харесва есента, не можем да отречем, че и тя има една-две добри страни. Освен красива цветна палитра, сезонът ни предлага богат избор от ароматни плодове и зеленчуци, с които предизвиква кулинарните ни умения.
Днес решихме да напълним няколко чушки. Но не по класическите рецепти с ориз и кайма или сирене и яйце, а с няколко вида "ароматни” млечни деликатеси.
Благодарим на колегите от Kulinar за предоставената рецепта.
Необходими продукти:
200 гр зелени чушки
200 гр червени чушки
100 гр краве сирене
50 гр кашкавал
50 гр синьо сирене
50 гр заквасена сметана
1 щипка бял пипер
30 гр орехови ядки
Начин на приготвяне:
Измийте чушките и ги почистете от семките. В подходящ съд пригответе плънката: настържете кашкавала, намачкайте меките сирена, накрая добавете и сметаната. Подправете с бял пипер.
Напълнете чушките със сместа и запечатайте отворите с орехови ядки. Можете също така да нарежете чушките на кръгчета и отгоре да счукате ореховите ядки. Печете 20 минути в предварително загрята умерена фурна.
2 | 0 |