Това ястие е лесен начин да накарате децата да ядат зеленчуци, защото всички знаем колко трудно е това.
Вижте рецептата:
Необходими продукти:
За марината:
- 1 супена лъжица соев сос
- 1/2 супена лъжица сусамово олио
- 1 чаена лъжица захар
За ориза:
- 300 гр. пилешки гърди, нарязани на кубчета
- 2 чаши ориз, измит със студена вода и подсушен
- 2 моркова, нарязани на кубчета
- 4 супени лъжици олио
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 1 яйце
- сол и черен пипер
- 2 чаши замразен грах
- 2 консерви сладка царевица
Начин на приготвяне:
Смесете съставките на маринатата и мариновайте пилешкото месо за около 10 минути.
Междувеременно сварете ориза с малко сол във водата. Задушете морковите за около 8 минути, а след това и грахта за около 4.
Загрейте олиото и запържете лука.
След това изсипете разбитото яйце в тигана и хубаво го разлейте по целия тиган. Трябва да се получи нещо като много тънък омлет. Махнете го от котлона и го нарежете на тънки лентички.
Добавете пилето в тигана с лука и запържете. Когато придобие златист цвят, добавете морковите, грахта и царевицата и оставете на котлона за още една минута.
Добавете сварения ориз и нарязания омлет, разбъркайте всичко, оставете на котлона за 1 минута и ястието е готово.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |