Пържен ориз с яйца

Вижте рецептата

Пържен ориз с яйца

Това ястие е лесен начин да накарате децата да ядат зеленчуци, защото всички знаем колко трудно е това.

Вижте рецептата: 

Необходими продукти:

За марината: 

  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1/2 супена лъжица сусамово олио 
  • 1 чаена лъжица захар

За ориза: 

  • 300 гр. пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • 2 чаши ориз, измит със студена вода и подсушен
  • 2 моркова, нарязани на кубчета
  • 4 супени лъжици олио
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1 яйце
  • сол и черен пипер
  • 2 чаши замразен грах
  • 2 консерви сладка царевица

Начин на приготвяне:

Смесете съставките на маринатата и мариновайте пилешкото месо за около 10 минути. 

Междувеременно сварете ориза с малко сол във водата. Задушете морковите за около 8 минути, а след това и грахта за около 4. 

Загрейте олиото и запържете лука. 

След това изсипете разбитото яйце в тигана и хубаво го разлейте по целия тиган. Трябва да се получи нещо като много тънък омлет. Махнете го от котлона и го нарежете на тънки лентички. 

Добавете пилето в тигана с лука и запържете. Когато придобие златист цвят, добавете морковите, грахта и царевицата и оставете на котлона за още една минута. 

Добавете сварения ориз и нарязания омлет, разбъркайте всичко, оставете на котлона за 1 минута и ястието е готово. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay