Чиопиното представлява яхния от морски дарове. Това е популярно италианско ястие, което е супер вкусно. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
1/4 ч. зехтин
1 стрък копър, нарязан
2 малки глави лук, нарязан
2 скилидки чесън, накълцан
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. червен пипер
сол
черен пипер
1 1/2 ч. бяло вино
1 консерва нарязани домати
2 ч. вода
2 броя дафинов лист
1/2 портокалова кора, настъргана (по избор)
100 грама миди, почистени
500 гр. скариди, обелени и почистени
500 гр. Халибут, без кожа, нарязана
1/4 ч. пресен магданоз
багета, за сервиране
лимонови резени, за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок съд. Добавете лука и го запържете до омекване. Добавете копъра, чесъна, ригана и червения пипер и подправете със сол и черен пипер. Оставете на котлона още 1 минута.
Добавете виното и оставете да изври половината количество. Добавете доматите, водата, дафиновите листа и портокаловата кора. Разбъркайте и варете на бавен огън около 20 минути.
Премахнете дафиновите листа и портокаловата кора. Добавете мидите и гответе 5 минути. След това добавете скаридите и накрая рибата. Не разбърквайте.
Оставете на котлона, докато всички продукти се сварят.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте в купички и поръсете с магданоз. Сервирайте с багета и лимонови резени.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |