Супер лесни есенни вечери: Пилешка яхния

Най-вкусната пилешка яхния

Супер лесни есенни вечери: Пилешка яхния

Пилешката яхния е много популярно ястие, но има хиляди начини, по които да се приготви. Днес ще ви предложим една рецепта за вкусна яхния, която се приготвя бързо:

Необходими продукти:

2 с. л. масло

2 големи моркова, почистени и нарязани на кръгчета

1 стрък целина, нарязана

сол

черен пипер

3 скилидки чесън

1 с. л. брашно

1 цяло пиле

3 ч. л. мащерка

1 дафинов лист

3-4 картофа, нарязани на едро

3 чаши пилешки бульон

2 с. л. магданоз, нарязан на ситно

Супер лесни есенни вечери: Пилешка яхния

Начин на приготвяне:

В голям тиган, на срената температура, разтопете маслото. Добавете морковите и целината и поръсете със сол и черен пипер. Гответе и бъркайте често, докато зеленчуците омекнат. Добавете и чесъна и оставете тигана на котлона още няколко минути.

Добавете брашното и разбъркайте, докато зеленчуците се покрият с брашно. След това добавете пилето, мащерката, дафиновия лист, картофите и бульона.

Оставете да къкри около 15 минути.

Извадете пилето в една купа и с помощта на две вилици разчупете и обезкостете месото. След това го върнете в тигана. Гарнирайте с магданоз.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay