Рецепта за есенен вариант на спагети Карбонара- с тиква

Класическите спагети Карбонара получават сезонен привкус в тази рецепта с добавянето на есенната суперзвезда: тиква. Пастите с тиква са една от любимите ни вечери за есента и тази рецепта за карбонара не е изключение. Добавянето на пюре от тиква придава кремообразен, копринен и нежно сладък тласък на тази класическа рецепта. Съчетана с бекон и много пармезан, тази паста е една от най-добрите рецепти с тиква на всички времена.

Необходими продукти: 

500 гр. спагети

1 ч. пюре от тиква 

1/2 ч. настърган пармезан

3 големи жълтъка

6 филийки бекон, нарязан на ситно

черен пипер 

сол

Начин на приготвяне:

В средно голяма купа комбинирайте тиквата, пармезана, жълтъците. Добавете малко черен пипер. 

Сварете спагетите в голяма тенджера, в подсолена вода. 

Запазете малко от водата, в която сте варили спагетите. 

Междувременно запържете леко бекона. 

Изцедете пастата и я сложете в тигана при бекона. Намалете силата на котлона и добавете сместа с тиквата. Добавете малко от водата, в която сте варили пастата, ако е прекалено гъсто. 

Поръсете с пармезан и сервирайте. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay