Класическите спагети Карбонара получават сезонен привкус в тази рецепта с добавянето на есенната суперзвезда: тиква. Пастите с тиква са една от любимите ни вечери за есента и тази рецепта за карбонара не е изключение. Добавянето на пюре от тиква придава кремообразен, копринен и нежно сладък тласък на тази класическа рецепта. Съчетана с бекон и много пармезан, тази паста е една от най-добрите рецепти с тиква на всички времена.
Необходими продукти:
500 гр. спагети
1 ч. пюре от тиква
1/2 ч. настърган пармезан
3 големи жълтъка
6 филийки бекон, нарязан на ситно
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа комбинирайте тиквата, пармезана, жълтъците. Добавете малко черен пипер.
Сварете спагетите в голяма тенджера, в подсолена вода.
Запазете малко от водата, в която сте варили спагетите.
Междувременно запържете леко бекона.
Изцедете пастата и я сложете в тигана при бекона. Намалете силата на котлона и добавете сместа с тиквата. Добавете малко от водата, в която сте варили пастата, ако е прекалено гъсто.
Поръсете с пармезан и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |