Рецепта за пилешки паприкаш

Рецепта за пилешки паприкаш

Днес ще ви предложим един по-различен начин за приготвяне на пилешко месо, който е изключително вкусен. Ето как да си приготвите пилешки паприкаш:

Необходими продукти:

800 гр. пилешко месо (бутчета)

сол

черен пипер

2 с. л. зехтин

1 голяма глава лук, нарязан

3 скилидки чесън

3 с. л. червен пипер

2 с. л. брашно

1 консерва домати

1 ч. пилешки бульон

1/2 ч. сметана

1 пакет яйчени спагети, приготвени според указанията на опаковката

пресен магданоз, за украса

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса и подправете пилешкото месо със сол и черен пипер. 

В голям тиган на средна температура, загрейте зехтина. Добавете пилето и гответе, докато кожата стане златиста и почти приготвена, около 8 минути на страна. Извадете месото от тигана, но запазете мазнината в тигана.

Добавете лука в тигана и гответе, докато омекне, около 5 минути, след това добавете чесъна и гответе около 1 минута. Добавете червения пипер и брашното и разбъркайте добре, оставете на котлона още 1 минута. Добавете доматите и пилешкия бульон и разбъркайте.

Сложете пилето обратно в тигана и прехвърлете във фурната, печете докато пилето се приготви, за 15 минути.

Извадете от фурната и разбъркайте в заквасена сметана (можете да премахнете пилето от тигана, за да направите това по-лесно). Сервирайте с яйчени спагети и малко магданоз.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay