Ето как да си приготвите корейски пържен карфиол вкъщи.
Необходими продукти:
1/2 ч. брашно
1/2 ч. царевично нишесте
1 ч.л. бакпулвер
1 ч. студена вода
1 яйце, разбито
сол
1 глава карфиол
олио за пържене
1/3 ч. чили сос с чесън
2 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици кафява захар
2 ч.л. сусамово масло
1 ч.л. настърган джинджифил
2 супени лъжици сусам
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбъркайте брашното, царевичното нишесте и бакпулвера. Добавете студената вода, яйцето и 1 чаена лъжичка сол и разбъркайте, за да ги комбинирате.
В голям тиган на средна температура загрейте олиото. Овъргаляйте карфиола в сместа, докато се покрие напълно. Сложете карфиола в тигана и пържете, докато стане златист на цвят. Когато е готов, го извадете върху кухненска хартия, за да се изцеди от мазнината.
В средно голяма купа разбъркайте заедно чили соса, соевия сос, кафявата захар, сусамовото масло и джинджифила. Поръсете със сусамовите семена и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |