Този уикенд имахме достатъчно време да експериментираме в кухнята. Подготвяме се за декември - все пак това е месецът, в който най-много се ходи на гости. Пък и докато времето навън не ни изненадва кой знае колко приятно, предпочитаме да наблегнем на гастрономическите удоволствия вкъщи.
Трябваше ни ястие, което хем да се приготвя лесно, хем да оставя впечатление за завидни кулинарни умения. И го открихме. Представяме ви една страхотна рецепта, с чиято помощ ще впечатлите всички приятели и роднини, дошли да похапнат в дома ви. Стига да не спазват постите, разбира се - в такъв случай ще е по-добре да запазите изненадата за след Бъдни вечер.
Необходими продукти:
600 гр свинско месо
120 гр кашкавал
100 гр майонеза
3 с.л. кисело мляко
2 глави кромид лук
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва, начуква, поръсва се със сол и черен пипер.
Настърганият кашкавал се смесва с киселото мляко и майонезата.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олио за няколко минутки.
След тези приготовления, свинското се слага в йенска тенджера, отгоре се полива с 3 ч.ч. вода, следва лукът и най-накрая - заливката от млечни продукти.
Тенджерата се покрива с фолио и се пече около час на 200°. Когато изтекат, фолиото се сваля, а ястието остава във фурната още 15 минути.
Звучи твърде лесно, за да е истина. Но ви уверяваме - приготвено по този начин, свинското ще бъде истинска наслада за сетивата!
12 | 0 |