Класическата комбинация от синьо сирене, орехи и сушени плодове разкрива изключително изкушаващо своите вкусови качества в присъствието на добре изпеченото и сочно пилешко месо.
Необходими продукти за 4 порции
100 г синьо сирене
100 г меко масло
2 с. л. орехи, едро нарязани
2 сушени смокини или 1 с. л. тъмни стафиди
4 пилешки гърди
Начин на приготвяне
1. Сиренето се настъргва и се разбърква с маслото, орехите и ситно нарязаните смокини. Разделя се на четири.
2. Гърдите се срязват на две така, че да се образува джоб, леко се посоляват и се поръсват с прясно смлян бял пипер.
3. Четирите филета се напълват със сместа. Отгоре се намазват с малко зехтин. Слагат се в тавичка да се изпекат на 190°С за около 30 - 40 мин. или докато се зачервят.
1 | 0 |