Супер лесни есенни вечери: Печена сьомга

Едно много лесно ястие

Супер лесни есенни вечери: Печена сьомга

Всички знаем, че е изключително важно да ядем риба. Препоръчително е поне веднъж или два пъти в седмицата менюто ни да включва риба и морски дарове, затова ще ви предложим една изключително лесна рецепта за печена сьомга, за да можете да ядете риба и през кратките делнични вечери.

Необходими продукти:

1 голямо парче филе от сьомга

сол

черен пипер

2 лимона, на тънки резени

6 супени лъжици масло, разтопено

2 супени лъжици мед

3 скилидки чесън

1 ч. л. мащерка

1 ч. л. риган

пресен магданоз

Супер лесни есенни вечери: Печена сьомга

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете голям лист фолио в една тава. Напръскайте фолиото със спрей за печене. В центъра на фолиото наредете резените лимон. Поръсете сьомгата със сол и черен пипер и я поставете върху лимоните.

Вземете една малка купа и смесете маслото, меда, чесъна, мащерката и ригана. Изсипете тази смес върху сьомгата и завийте фолиото. Печете около 15 минути. Пуснете фурната на режим "грил" и оставете за още няколко минути.

Гарнирайте с магданоз и сервирайте топло.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay