Това ястие ни е любимо, защото представлява перфектна комбинация от риба и зеленчуци. След тежкото преяждане по празниците определено имаме нужда от нещо леко и същевременно, богато на полезни вещества!
Необходими продукти:
За топинга:
1/4 ч.ч. зехтин
Сок от два лимона
Една скилидка чесън, смляна
1 ч.л. сушен риган
1/2 ч.ч. люспи от червен пипер
Прясно смлян черен пипер
Един пакет нарязано на кубчета фета сирене
Нарязани на четвъртинки домати или разполовени чери домати
1/4 ч.ч. нарязани маслини каламата
1/4 ч.ч. нарязани краставици
1/4 нарязан червен лук
2 с.л. прясно нарязан копър
За сьомгата:
Лимон, тънко нарязан
Малка глава червен лук, нарязан
4 филета от сьомга, подсушени с кухненска хартия
Сол
Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната 190 градуса. Мариновайте сиренето: В голяма купа разбийте заедно зехтина, лимоновия сок, чесъна, ригана и люспите от червен пипер. Подправете с черен пипер и добавете фета сиренето, като разбъркате добре. Покрийте и поставете в хладилник за около 10 минути, докато приготвяте останалите съставки.
Изпечете рибата: Поставете резените лимон и червения лук на дъното на голям съд за печене. Добавете филетата от сьомга с кожата надолу. Подправете със сол и черен пипер и печете, докато стане непрозрачна и люспеста, 18 до 20 минути.
Междувременно направете топинга: В купата с фета сиренето добавете доматите, маслините, краставиците, нарязания червен лук и копъра. Разбъркайте внимателно, за да се комбинират.
Сервиране: Гарнирайте сьомгата с резени лимон и червен лук и отгоре намажете със сместа от фета сиренето.
Приятен апетит!
0 | 0 |