Сьомга по гръцки

Сьомга по гръцки

Това ястие ни е любимо, защото представлява перфектна комбинация от риба и зеленчуци. След тежкото преяждане по празниците определено имаме нужда от нещо леко и същевременно, богато на полезни вещества!

Необходими продукти:

За топинга:

1/4 ч.ч. зехтин

Сок от два лимона

Една скилидка чесън, смляна

1 ч.л. сушен риган

1/2 ч.ч. люспи от червен пипер

Прясно смлян черен пипер

Един пакет нарязано на кубчета фета сирене

Нарязани на четвъртинки домати или разполовени чери домати

1/4 ч.ч. нарязани маслини каламата

1/4 ч.ч. нарязани краставици

1/4 нарязан червен лук

2 с.л. прясно нарязан копър

За сьомгата:

Лимон, тънко нарязан

Малка глава червен лук, нарязан

4 филета от сьомга, подсушени с кухненска хартия

Сол

Прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната 190 градуса. Мариновайте сиренето: В голяма купа разбийте заедно зехтина, лимоновия сок, чесъна, ригана и люспите от червен пипер. Подправете с черен пипер и добавете фета сиренето, като разбъркате добре. Покрийте и поставете в хладилник за около 10 минути, докато приготвяте останалите съставки.

Изпечете рибата: Поставете резените лимон и червения лук на дъното на голям съд за печене. Добавете филетата от сьомга с кожата надолу. Подправете със сол и черен пипер и печете, докато стане непрозрачна и люспеста, 18 до 20 минути.

Междувременно направете топинга: В купата с фета сиренето добавете доматите, маслините, краставиците, нарязания червен лук и копъра. Разбъркайте внимателно, за да се комбинират.

Сервиране: Гарнирайте сьомгата с резени лимон и червен лук и отгоре намажете със сместа от фета сиренето.

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay