Тортелини с бурата, грах и прошуто

Представяме ви една рецепта за свежа и много вкусна пролетна паста. Макар че всички съставки са много вкусни, грахът заема централно място. Пърженето на тортелините в масло им придава красив златистокафяв цвят и ги прави много приятно хрупкави. 

Ето как да приготвите вкусни тортелини с бурата, грах и прошуто:

Необходими продукти:

350 грама тортелини

2 с. л. зехтин

1 глава лук

2 скилидки чесън

3/4 ч. грах

3 с.л. масло

1/4 ч. босилек

2 ч.л. прясна мента

1 ч.л. лимонова кора

100 грама прошуто

150 грама бурата

червен пипер на люспи

Начин на приготвяне:

Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Добавете тортелините и 1 супена лъжица зехтин и гответе, като разбърквате от време на време, докато станат ал денте. Изцедете.

Междувременно в голям тиган загрейте останалата 1 супена лъжица зехтин. Добавете нарязания на ситно лук, подправете с щипка сол и гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне, 2 до 3 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Добавете граха и гответе, като разбърквате от време на време, още няколко минути. Прехвърлете сместа в голяма купа.

В същия тиган разтопете маслото. Добавете тортелините и разбъркайте. Разпределете на равномерен слой и гответе, като разбърквате от време на време, докато станат златисти. 

Добавете готовата смес към тортелините, както и босилека, ментата, лимоновата кора и малко сол. 

Прехвърлете тортелините в чиния и добавете прошутото и буратата.

Накрая поръсете с червен пипер и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay