Традиционно картофеното пюре се приготвя по следния начин: сваряваме картофите във вода, след това я изхвърляме, добавяме мляко и масло и мачкаме. Но по този начин губим много от вкуса и аромата на картофите. Картофите има много деликатен вкус, който изхвърляме в канала, заедно с водата, в която са се варили. Ето какво да направите, за да не се получава това: Така или иначе ще добавим мляко в последствие, директно сложете млякото, вместо вода, докато се варят картофите.
Обелете и нарежете картофите. Добавете масло, мляко, малко зехтин, сол, розмарин, мащерка, дори чесън, ако обичате. Така картофите ще поемат хубавия аромат, докато се готвят. Сложете капака и оставете да къкри на котлона.
След като са се сварили, пасирайте всичко, така ще пюрето да стане гладко и готово. Това ще бъде най-вкусното картофено пюре, което сте яли през живота си. Може да го сервирате като гарнитура на някакво месо или да го ядете отделно. Едва ли някога ще направите пюре по стария начин отново.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
4 | 0 |