Вредна ли е Комбучата за зъбите?

21.02.2019 | 16:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ферментиралият чай е богат на пробиотици и пребиотици, които спомагат за увеличаване на добрите бактерии в червата, подобряване на храносмилането и цялостното здраве. Но ако наистина обичате Комбуча, тъжна новина: тя може да не е толкова полезна за...

Какво представлява Комбуча и какво трябва да знаете?

04.08.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Комбуча е е ферментирала напитка, направена от бактерии и дрожди, смесени с черен или зелен чай и захар. Захарният чай се превръща в комбуча с помощта на SCOBY- "Симбиотична колония от бактерии и дрожди" - която изглежда като плаваща гъба. Тя е...

Пий чай, бъди "комбуча"!

21.06.2012 | 13:16 по статията работи: Деси Николова
Комбуча се свързва с хилядолетната чаена традиция в Китай - хората там са си преглъщали ориза с напитката още векове преди новата ера. Смятали, че тя притежава "магически качества, които даряват човек с вечен живот". Поне такава е версията на...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay