Ферментиралият чай е богат на пробиотици и пребиотици, които спомагат за увеличаване на добрите бактерии в червата, подобряване на храносмилането и цялостното здраве. Но ако наистина обичате Комбуча, тъжна новина: тя може да не е толкова полезна за...
Комбуча е е ферментирала напитка, направена от бактерии и дрожди, смесени с черен или зелен чай и захар. Захарният чай се превръща в комбуча с помощта на SCOBY- "Симбиотична колония от бактерии и дрожди" - която изглежда като плаваща гъба. Тя е...
Комбуча се свързва с хилядолетната чаена традиция в Китай - хората там са си преглъщали ориза с напитката още векове преди новата ера. Смятали, че тя притежава "магически качества, които даряват човек с вечен живот".
Поне такава е версията на...