19.03.2021 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Произходът на чуросът не е уточенен, но е много разпространен в Испания. Чуросът е тесто, замесено с пшенично брашно, приготвено в зехтин, и е чудесен вариант за по-интересна закуска.
Необходими продукти:
За чурос:
1 ч. вода
6 с. л. масло
2 с....
07.04.2020 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Вероятно вече сте приготвяли традиционните закуски, като палачинки, бухтички, мекици, гофрети многократно. Ето една идея за малко по-различна закуска: чурос.
Необходими продукти:
За чурос:
1 ч. вода
6 с. л. масло
2 с. л. захар
1 ч. л....
Чуросът е тесто, замесено с пшенично брашно, приготвено в зехтин.
Необходими продукти:
За чурос:
1 ч. вода
6 с. л. масло
2 с. л. захар
1 ч. л. ванилия
1 ч. брашно
1 ч. л. сол
2 големи яйца
канелена захар
За шоколадовия сос:
3/4 ч....
Обърнахме внимание на италианската кухня, а сега идва ред на испанската. И двете предизвикват вкусовете ни и обещават да внесат екзотика в балканските ни кулинарни предпочитания. Родината на Мигел де Сервантес винаги ни е привличала с архитектурата...