Рецепта за чурос

Рецепта за чурос

Чуросът е тесто, замесено с пшенично брашно, приготвено в зехтин. 

Необходими продукти:

За чурос: 

1 ч. вода

6 с. л. масло

2 с. л. захар

1 ч. л. ванилия

1 ч. брашно

1 ч. л. сол

2 големи яйца

канелена захар

За шоколадовия сос: 

3/4 ч. шоколад

3/4 ч. сметана

1 ч. л. канела

1/4 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Направете чурос: Сложете в една тенджера водата, захарта и маслото. Оставете да заври, след това добавете ванилията. Изключете котлона, добавете брашното и солта и разбъркайте за около 30 секунди. Оставете сместа за около 10 минути, за да се охлади. 

Към охладената смес добавете яйцата едно по едно, като разбърквате с миксер. Прехвърлете сместа в пош. 

Загрейте достатъчно количество мазнина на висока температура и изстисквайте чуросите в горещото олио. 

Пържете до златисто, около 4-5 минути. След като вадите чуросите от олиото, ги овъргаляйте в канелената захар и ги оставяйте настрани, за да се охладят.

Направете шоколадовия сос: Загрейте сметаната и я изсипете върху шоколада. Добавете канелата и солта и разбъркайте добре. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay