5 суперздравословни храни

Продуктите, които чувствително ще подобрят вашето здраве

5 суперздравословни храни

Като оставим настрана модерния аспект на здравословното хранене, качествените продукти са всъщност израз на себеуважение. Човек е това, което яде. Консумацията на пресни плодове или зеленчуци и пълнозърнести продукти и изключването от менюто на пържени ястия и консервирани храни например, е проява на добър вкус. И на незаменима грижа за здравето.

Подбрали сме пет вида храни, които по един или друг начин ще допринесат за вашето перфектно здравословно състояние, стига да ги хапвате от време на време.

Ягоди
Можете да защитите своята кожа с купичка ягоди. Това количество от ароматния плод съдържа 160% от препоръчителната дневна доза витамин C. Той играе важна роля в образуването на колаген, който пък отговаря за гладкостта и еластичността на кожата. Витамин C предпазва още от преждевременно стареене на клетките, тъй като намалява свободните радикали в организма, както и вредите от слънцето, стреса и мръсния въздух.

5 суперздравословни храни

Череши
Киселината, която се съдържа в черешите, е със силно антисептично действие. Ако имате мускулна треска или крайниците ви се схващат постоянно, хапвайте костилковия плод, за да облекчите болката. Дори една малка купичка от тези "мънички червенички” е достатъчна за тази цел.

5 суперздравословни храни

Спанак
Подобрете зрението си, докато се забавлявате като Попай моряка. Въпреки че много хора свързват морковите със здравите очи, спанакът всъщност притежава по-големи количества от важния бета-каротин. Ако не обичате спанак, може да изпробвате тази салата, която неминуемо ще промени мнението ви. Не всички ястия с този зеленчук приличат на "зелена каша”!.  

5 суперздравословни храни

Овесени ядки
Още от деца ни ги пробутват - може би защото майките винаги знаят какво е най-полезно. Аминокиселините, които съдържат овесените ядки, подобряват кръвообращението, а това намалява нивата на холестерол в организма. Да не говорим, че купичка овесени ядки на закуска ще увеличи главоломно сексуалното ви желание. Сутрешен секс - защо не?

5 суперздравословни храни

Канела
Паста за зъби, конец, а накрая - вода за уста. Ако целият този ритуал не ви помага да се отървете от лошия дъх, пробвайте да поръсите горепосочената зърнена закуска с канела. Тази съставка, подобно на босилека, уасабито и кориандъра, убива бактериите, "обитаващи” вашия език. Именно те предизвикват лошата миризма на дъха ви и не се съобразяват с грижите, които полагате за зъбите си.

53 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 15.08.2012|11:32
Толкова много обичам череши!
9
Не е посочен 13.08.2012|14:42
М, доста полезно и мисля, че ще се пробвам с по- полезна храна:)
8
Не е посочен 13.08.2012|14:37
Хапването на повече плодове и зеленчуци е сигурен гарант за здраве. За предпочитане и в различни цветове, според една по-нова теория всеки цвят плодове издава определени свойства.
7
Не е посочен 13.08.2012|14:23
то и алкохолът е полезен :)
6
Не е посочен 13.08.2012|14:18
Черешите са ми любими сега лятото,защото хапвайки ги ме даряват с чувство за ситост и са подходящи за отслабване най-вече!
5
Не е посочен 13.08.2012|13:47
има купища други полезни храни , но пък кой ли ти ги яде :)
4
Не е посочен 13.08.2012|12:33
С ягодите трябва да се внимава, тъй като са алерген, а спанакът е най-полезен, когято се хапва пресен, пресен, иначе дори може да бъде опасен, ако стои дълго.
3
Не е посочен 13.08.2012|11:58
Още днес смятам да се сдобия с канела, много ми е вкусна, но не знаех, че е и полезна. даже си мислих, че не е особено полезна, затова я избягвах, а то какво се оказа.
2
Не е посочен 13.08.2012|11:52
знаем ,че спанака е полезен ,ама аз хич не го обичам и го пропускам от менюто си :)
1
Не е посочен 13.08.2012|11:45
знам ,че канелата е много полезна ,но за съжаление все по-малко я консумирам ,понеже трябва да се сложи на нещо :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay