Семейните мъже са по-здрави

Бракът влияе добре на мъжете

Семейните мъже са по-здрави

Изследователи от Градския университет на японския град Йокохама установиха, че бракът влияе положително върху здравето на мъжете. Учените съобщиха за това на състоялата се в Мюнхен среща на Европейската асоциация за изследване на диабета, пише "Дейли мейл".

По данни на японските медици женените мъже два пъти по-рядко от неженените страдат от излишно тегло и свързаните с него болести. По-специално семейните мъже по-рядко развиват метаболическия синдром. Тази тенденция обаче не засяга жените.

Медиците изследваха 270 души със захарен диабет втори тип. Средната възраст на пациентите е 65 години. От тях 90 били несемейни, а останалите 180 души били женени.

Лекарите определиха индекса на масата на тялото на участниците в изследването и установиха съдържанието на мастната тъкан. В резултат бе установено, че семейните мъже два пъти по-рядко страдат от излишни килограми в сравнение с несемейните. Мастната тъкан при женените мъже е 18,9 килограма, докато при неженените показателят стигал до 23,5 килограма.

Учените обясняват тази закономерност с това, че семейните мъже обикновено се придържат към по-здравословно хранене, вземат лекарства и ходят на лекар, когато се разболеят.

Източник: БГНЕС

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay