5 най-добри етерични масла, които стимулират растежа на косата

5 най-добри етерични масла, които стимулират растежа на косата

Грижата за косата е трудна работа, но масажирането на скалпа с етерични масла се оказва изключително полезно за здравето на косата. Различните етерични масла могат да направят всичко, от това да помогнат на косата да расте до това да добавят сила и блясък.

Етерично масло от лавандула

Известно е, че това масло засилва борбата срещу косопада и насърчава растежа на косата. То увеличава кръвообращението в скалпа и помага да се поддържа по-здрав косъм. Успокояващият аромат на етерично масло от лавандула ви помага да успокоите нервите си и има релаксиращ ефект, когато се прилага върху косата. Добавете 2-3 капки лавандулово масло към кокосово масло. Нанесете сместа върху косата и я оставете за една нощ или поне 5-10 минути. Изплакнете добре с мек шампоан. Това ще укрепи космените фоликули.

Етерично масло от иланг-иланг

Иланг -иланг е известен още като цветето на цветята и е мощен афродизиак. Това екзотично масло се използва като основна съставка на маслото за коса Macassar, фризьорска помада, във викторианската епоха. Може да се използва и като естествен кондициониращ агент. Той увеличава производството на себум, което го прави заздравяващ и подхранващ косата. Помага за отблъскването на въшки и предотвратяването на развитието на гъбични инфекции. Добавете 2-3 капки етерично масло от иланг-иланг към шампоана си, за да го включите в редовния си режим на грижа за косата.

Етерично масло от розмарин

Ако искате да подобрите както дебелината на косата, така и растежа на косата, етеричното масло от розмарин е правилният избор. Подобрява кръвоснабдяването в скалпа, като по този начин насърчава растежа на косата. Той помага за възстановяване на тъканите в скалпа и се използва при различни процедури за растеж на косата. Това противовъзпалително масло също помага за удебеляване на косъма.

Етерично масло от кедрово дърво

Помага за насърчаване на растежа на косата и намаляване на косопада, като балансира мастните жлези в скалпа. Той също така има противогъбични и антибактериални свойства и помага за контрол на пърхота. Помага за борба с косопада и уплътнява косата. Етеричното масло от кедрово дърво също благоприятства доброто здраве на скалпа.

Етерично масло от чаено дърво

То предлага антибактериални, антивирусни, противогъбични и противовъзпалителни ползи. Помага за отпушване на космените фоликули и увеличаване на растежа на косата. Също така помага за намаляване на пърхота и сърбежа, причинен от сух скалп. Подхранва космените фоликули и корени и насърчава растежа на косата.

Етеричните масла могат да помогнат за подобряване на здравето на скалпа и косата. Ако се използват редовно, те насърчават растежа, силата или блясъка на косата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay