Пуйката на Лейди Гага

Звездата предлага вкусна рецепта за празниците

Пуйката на Лейди Гага

Празниците в края на годината предлагат много професионални изяви за известните. Изпълнителите не само издават куп коледни записи, но и споделят свои дълбоко пазени тайни. Така прави, разбира се, и Лейди Гага, която ни покани да надникнем в домашната ѝ кухня.

Ето каква рецепта ни предлага Мама Чудовище, специално разкрита за нас от Universal Music Bulgaria. Както сами се досещате - доста е оригинална.

Необходими продукти:

1 цяла прясна пуйка

4-5 л. фъстъчено олио, за пържене

1 чаша смес, съставена от:

1 ½ с.л. сух градински чай

1 ½ с.л. чесън на прах

1 ½ с.л. мащерка

1 ½ с.л. магданоз

1 с.л. лук на прах

1 с.л. сол

1 с.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фъстъченотоолио до 375 градуса. Премахнете дреболиите и шията от пуйката (изхвърлете ги или ги замразете за приготвяне на нещо друго). Подсушете пуйката с кухненско руло или хартиени кърпички.

Смесете всички подправки и подправете пуйката с тях. Овкусената пуйка сложете в мрежа за пържене и бавно потопете в тенджерата с нагорещено олио като внимавате да не пръсне, за да не се изгорите. Наглеждайте температурата на олиото да бъде около 350 градуса.

Продължителността на пържене трябва да трае средно около 3 ½ минути за всеки килограм на пуйката (например, ако птицата е 4кг, термичната й обработка трябва да трае около 14 минути). След изтичането на нужното за приготвяне време, извадете пуйката от тенджерата и проверете дали е готова. За целта, вкарайте готварски термометър в дебелата част на пуйката, като се опитате да не докосвате с него нито една кост. Отчетената температура трябва да бъде 180 градуса.


Готовата пуйка сервирайте върху дървена дъска и декорирайте по собствено желание.

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay