Пиле "Строганов"

От Русия с любов

Пиле "Строганов"

Оригиналната рецепта "Строганов" се прави с телешко месо, но пилешкото също е чудесен заместител.

Историята на ястието датира от далечния ХІХ век, когато готвач, който бил на служба при известния руски генерал граф Павел Александрович Строганов, измислил рецептата за кулинарно състезание, проведено в Санкт Петербург.

Тя е записана официално през 1861 г. в готварската книга на Елена Молоковец.


Продукти:

4 пилешки филета

1 глава кромид лук

2 скилидки чесън

250 грама гъби

200 мл готварска сметана

30 грама краве масло

1 с. л. доматено пюре

1 с. л. брашно

червен пипер

черен пипер, смлян

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чесъна и ги запържете в разтопено масло. Прибавете пилешкото филе, а след 4-5 минути и гъбите.

Поръсете с брашно, сол и двата вида пипер, разбъркайте и оставете на котлона за още около минута. Прибавете сметаната и доматеното пюре, задушете 7-8 минути и отстранете от огъня.

22 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay