Днес е първият от цели три почивни дни, така че можем да си позволим да се развихрим в кухнята и да приготвим нещо вкусно за своите близки.
Ето как да приготвите вкусна торта с бял шоколад:
Необходими продукти:
225 грама бял шоколад
225 грама масло
200 грама захар
4 яйца
200 грама брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
120 мл. прясно мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
За крема:
200 грама бял шоколад
100 мл. сметана
1 ч.л. ванилов екстракт
2 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава с хартия за печене.
Разтопете бялия шоколад и маслото на водна баня или в микровълновата, като разбърквате докато се получи хомогенна смес.
В голяма купа разбийте захарта и яйцата до получаване на пухкава смес.
Добавете разтопения шоколад и маслото и разбъркайте добре.
В друга купа комбинирайте брашното, бакпулвера и солта.
Постепенно добавете сухите съставки в течната смес, като разбърквате непрекъснато, докато се получи гладко тесто.
Добавете млякото и ваниловия екстракт и разбъркайте добре.
Изсипете тестото в подготвената тава и го изпечете във фурната за около 30-35 минути.
Извадете тортата от фурната и оставете да се охлади напълно.
След това го разрежете на два или три блата.
За глазурата, разтопете белия шоколад, сметаната, ваниловия екстракт и маслото на водна баня или в микровълновата.
Сглобете тортата, като редувате блат и крем. Накрая я измажете с останалия крем и декорирайте по желание.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |