Тази морковена торта е толкова вкусна и сочна, че трудно ще разберете, че всъщност е безглутенова. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
За тортата:
1/2 ч. олио
3 ч. бадемово брашно
2 ч. л. канела
1 ч. л. сол
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. карамфил
1/4 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. сода за хляб
5 големи яйца
1 1/2 ч. кафява захар
2 ч. л. джинджифил
1 ч. л. ванилов екстракт
3 моркова, обелени и настъргани
1/2 ч. препечен настърган неподсладен кокос
1/2 ч. печени орехи, нарязани на едро
1/2 ч. ананас от консерва, изцеден и нарязан
За глазурата:
200 грама крема сирене
3/4 ч. масло
3 1/2 ч. пудра захар
1 ч. л. ванилия
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе 2 тави с хартия за печене.
Намажете стените на тавите с олио и поръсете с малко бадемово брашно.
В средно голяма купа комбинирайте брашното, канелата, солта, бакпулвера, содата, карамфила и индийското орехче.
В голяма купа комбинирайте яйцата и захарта. Разбийте ги с миксера. Добавете джинджифила и ванилията и разбъркайте.
В друга купа сложете ананаса, кокоса, морковите и олиото.
Добавете половината сухи съставки в купата с яйчената смес и разбийте. След това добавете половината от сместа с морковите. Повторете още веднъж, докато всички съставки се комбинират.
Разделете сместа в двете тави и печете около 30-35 минути. Като проверявате с клечка за зъби.
Оставете блатовете да изстинат в тавите. След това ги извадете и ги сложете върху решетка, докато изстинат напълно.
Междувременно направете глазурата: В голяма купа разбийте крема сиренето и маслото с миксер, докато сместа стане пухкава. Добавете пудрата захар и ванилията и разбийте отново.
Сложете единия блат на поставка за торта или поднос. Намажете го с една чаша глазура. Сложете втория блат и намажете цялата торта с глазурата.
Поръсете с орехите и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |