Сладолед - поднеси го така, че да пàри!

Как да превърнете студеното лятно изкушение в горещ десерт?

Знаем колко вредни са пържените храни, на свой ред захарта също не е подходяща за пролетните диети, но съчетанието между сладолед и високата температура е неповторимо.

Нямаме предвид температурите навън, а как да панирате сладолед и да създадете невероятно кулинарно изкушение. Ето я и рецептата: 

Необходими продукти

500 г сметанов/ванилов сладолед
2 бр яйца
1 ч.ч. корнфлейкс или натрошени бисквити
1/2 ч.л. пшеничено нишесте
2-3 с.л. захар
2 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. прясно мляко
олио - зa пържене

Може да използвате всякакъв вид сладолед, както и да подмените кокосовите стърготини с ядки - бадеми, кашу или лешници. Или просто да ги изключите. 

Начин на приготвяне

Предварително оформете топки от сладолед и ги дръжте във фризера поне час преди панирането. В блендер смелете бисквитите или корнфлейкса, заедно със кокосовите стърготини и захарта. Разбийте едно яйце и разтворете в него нишестето. Потопете топките сладолед първо в яйчената, а след това в сухата смес. Върнете за още час във фризера.

Непосредствено преди момента, в който искате да сервирате десерта разбийте и другото яйце. Сгорещете мазнината за пържене. Потопете сладоледа в яйце и го изпържете за няколко секунди. Целта е панировката да стане златиста, което се постига за 3-5 секунди. Сервирайте веднага. 

Поднасянето можете да направите с плодове. Гарнирайте с топинг, мед или ядки. 

За още кусни рецепти харесайте Jenite.bg във фейсбук

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



17
mimi zvetkova 05.06.2013|15:57
16
mimi zvetkova 05.06.2013|15:56
Много е вкусен, но не съм правила опити да го приготвям.
15
Мортиша Адамс 05.06.2013|15:51
Страхотно изглежда :)
14
Emily Reed 05.06.2013|15:47
Не съм се пробвала до сега да го направя вкъщи, но не звучи толкова трудно.
13
Vili Asenova 05.06.2013|13:10
Последно време отбягват купешкия сладолед и си правя вкъщи с цел да стане по-лек, а с тая панировка съвсем се съсипва.
12
viki todorova 05.06.2013|13:01
Може и да е вкусен, но не съм пробвала досега.
11
Romina Aleksandrova 04.06.2013|18:14
Обикновено го предлагат като десерт в китайските ресторанти.
10
Десислава Стоянова 04.06.2013|17:50
Махнете прясното мляко и нишастето. Само корнфлейкс, кафява захар и стърготини, може да добавите и ядки сурови. У дома си го правя често и става уникален, а не като по китайските ресторанти - панировка като на мекица..
9
Diana Nenova 04.06.2013|16:54
Много е вкусно, но в домашни условия до сега не съм се опитвала да го приготвям.
8
Велина Иванова 04.06.2013|15:14
никога не съм опитвала такъв сладолед
7
rebelle fleur 04.06.2013|15:03
Така сладоледът става особено тежък и не ми харесва.
6
roni peteva 04.06.2013|14:43
Не съм опитвала досега, но бих пробвала.
5
pateshki ustni 04.06.2013|14:31
само по китайските ресторанти съм яла , сега мога да пробвам да направя
4
Ralica Hristova 04.06.2013|13:29
Важно беше да го кажеш, сега ще си запишем,че мая Анкова смята,че няма как да й хареса пържен сладолед!
3
мая анкова 04.06.2013|12:36
няма как да ми хареса
2
Milen Stanchev 04.06.2013|11:58
В китайския ресторант до нас правят такъв пържен сладолет - много добре изглежда и е много вкусен, не знам как си запазва вътре студенината, след като го пържиш, но за много кратко.
1
Krum Tonev 04.06.2013|11:47
Винаги съм искал да ям паниран сладолед! ще взема да пробвам да си направя :Р
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти