Любимите десерти на света

Къде какво сладко изкушение похапват

Любимите десерти на света

Десертите са онези сладки изкушения, способни да очароват и най-взискателните чревоугодници. Всяка държава си има свой любим сред тях, а колегите от Kulinar.bg събраха на едно място торти и сладкиши от целия свят.

Френският специалитет Гато де Роа или Кралска торта е доказателството, че тортите не са само за рождени дни, както играчките не са само за децата. Във Франция кралската торта е част от празничното меню в деня на Богоявление.

Вариантите на сладкото изкушение са много, но най-често срещаният е добре бухнали блатове, покрити със сироп от захар и белтъци, сервира се със сметана и плодове. В Гато де Роа понякога се слага дребна играчка или някаква дрънкулка, подобно на паричката в питката, която у нас се слага на Бъдни вечер.

Ако се падне във вашето парче, означава, че вие сте кралят или кралицата на тържеството. Плюс това се смята, че намирането на скрито "съкровище” е знак за добър късмет.

Пастел де Трес Лехес е традиционен мексикански пандишпанен сладкиш. Тайната на приготовлението му е в това, че се накисва в три вида мляко. Вкусът ме е богат и много сладък, има гъста консистенция, подобна на пудинг. В повечето случаи видовете мляко са кондензирано, варено или прясно мляко, също и сметана.

Но вие можете да проявите креативност в кухнята, като замените млякото с яйчен крем или сладолед, разтопен на стайна температура. Няколко страни се борят за мястото на създатели на сладкиша сред тях Мексико, както вече стана дума, Куба, Коста Рика, Панама и Пуерто Рико.

Любимият сладкиш в САЩ е Ангелската торта. Уникален пандишпанен сладкиш с божествена лека консистенция. Не е трудно да си представите от къде Ангелската торта е получила името си.

Рецептата е позната на сладкарите още от 19 век. Произходът на тортата е по-скоро практически отколкото божествен.

Още за немския щрудел, австрийската торта Сахер, шотландската Уиски Дънди торта, индийското Барфи и италианския Панетоне може да прочетете само в Kulinar.bg

19 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 29.03.2013|15:12
оле и аз ги обожавам,супер вкусни са.онези сметановите са супер гадни
2
Не е посочен 28.03.2013|11:55
Обичам такива кафяви торти - едно е сигурно при тях, 100 процента ще има шоколад :))
1
Не е посочен 27.03.2013|16:05
Страхотни вкусотии, които са си национална гордост за някои страни.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay