Защо е опасно да пържим храна във вече използвана мазнина?

08.09.2024 | 10:00 по статията работи: Jenite.bg
Пърженето на храна в използвана преди това мазнина може да бъде опасно поради няколко причини: Окисляване Когато мазнината се нагрява, тя може да стане нестабилна и да реагира с кислорода във въздуха, което води до процес, наречен окисление. Това...

Трябва ли да пържим яйцата в масло, според експертите?

22.08.2024 | 18:00 по статията работи: Jenite.bg
Яйцата са  ценен източник на полезни хранителни вещества – белтъци, мазнини, витамини, минерали, микроелементи. Те са и едни от най-предпочитаните храни за закуска по света. Последователите на диетичното хранене готвят...

Защо е вредно да пържим въглехидрати?

23.05.2024 | 10:00 по статията работи: Jenite.bg
Пърженето на въглехидрати може да бъде вредно поради няколко причини: Високо съдържание на мазнини Пърженето включва дълбоко потапяне на храната в голямо количество мазнина, което води до високото ѝ съдържание в крайния продукт. Прекомерният прием...

Рецептите на Петя: Кюфтенца от леща

04.02.2015 | 12:31 по статията работи: Jenite.bg
Миналата седмица стартирахме рубриката "Рецептите на Петя". В нея ще ви представяме симпатичните илюстрации, чрез които талантливата Петя Константинова обяснява как стъпка по стъпка да си сготвим някоя и друга вкусотия. Вече създадохме с нейна...

Сладолед - поднеси го така, че да пàри!

04.06.2013 | 10:58 по статията работи: Теди Рангелова
Знаем колко вредни са пържените храни, на свой ред захарта също не е подходяща за пролетните диети, но съчетанието между сладолед и високата температура е неповторимо. Нямаме предвид температурите навън, а как да панирате сладолед и да създадете...

Класика в жанра. Пиле в сладко-кисел сос

20.09.2011 | 16:30 по статията работи: Марина Янева
Сгответе си едно от най-вкусните ястия в китайската кухня. Не забравяйте да си направите и ориз за гарнитура. За пилето в сладко-кисел сос ви трябват доста неща, но не се плашете.Необходими продукти: 1 килограм пилешки пържоли от бут или гърди,...

Свинско с левурда

17.09.2011 | 15:46 по статията работи: Марина Янева
Пържените месца са един от най-вкусните варианти за вечеря на свещи и изобщо не се замисляме вредни ли са, или не. Вървят с бяло вино, по-конкретно – мускат. Приготвят се за секунди, а разбрахме и една тайна, която ще прибави екзотична...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay