08.09.2024 | 10:00
по статията работи: Jenite.bg
Пърженето на храна в използвана преди това мазнина може да бъде опасно поради няколко причини:
Окисляване
Когато мазнината се нагрява, тя може да стане нестабилна и да реагира с кислорода във въздуха, което води до процес, наречен окисление. Това...
22.08.2024 | 18:00
по статията работи: Jenite.bg
Яйцата са ценен източник на полезни хранителни вещества – белтъци, мазнини, витамини, минерали, микроелементи. Те са и едни от най-предпочитаните храни за закуска по света.
Последователите на диетичното хранене готвят...
23.05.2024 | 10:00
по статията работи: Jenite.bg
Пърженето на въглехидрати може да бъде вредно поради няколко причини:
Високо съдържание на мазнини
Пърженето включва дълбоко потапяне на храната в голямо количество мазнина, което води до високото ѝ съдържание в крайния продукт. Прекомерният прием...
04.02.2015 | 12:31
по статията работи: Jenite.bg
Миналата седмица стартирахме рубриката "Рецептите на Петя". В нея ще ви представяме симпатичните илюстрации, чрез които талантливата Петя Константинова обяснява как стъпка по стъпка да си сготвим някоя и друга вкусотия. Вече създадохме с нейна...
Знаем колко вредни са пържените храни, на свой ред захарта също не е подходяща за пролетните диети, но съчетанието между сладолед и високата температура е неповторимо. Нямаме предвид температурите навън, а как да панирате сладолед и да създадете...
Сгответе си едно от най-вкусните ястия в китайската кухня. Не забравяйте да си направите и ориз за гарнитура. За пилето в сладко-кисел сос ви трябват доста неща, но не се плашете.Необходими продукти:
1 килограм пилешки пържоли от бут или гърди,...
Пържените месца са един от най-вкусните варианти за вечеря на свещи и изобщо не се замисляме вредни ли са, или не. Вървят с бяло вино, по-конкретно – мускат. Приготвят се за секунди, а разбрахме и една тайна, която ще прибави екзотична...