От чая се отслабва, само да е без мляко

Чай, само не по английска рецепта

Англичаните може и да имат интересни обичаи, но ако искате да отслабнете, по-добре заложете на нещо нискокалорично. Освен че закусват с пакетчета съсирена кръв, наденички и други "вкусотии", те пият чая с мляко, а се оказа, че...

 

Известно е, че чаят съдържа антиоксиданти, които помагат за отслабване. Данните от изследване на индийски специалисти обаче показват, че благоприятният ефект се неутрализира, ако към топлата напитка се добави мляко, научихме от БТА.

 

Отдавна е установено, че в чая се съдържат високи нива на антиоксиданти като теафлавини и теарубигини. Те помагат да се намали количеството на абсорбираните мазнини, както и за понижаването на холестерола.

 

Специалисти от индийската Асоциация за изследвания на чая са установили в експерименти с мишки, че съединенията допринасят и за предпазване от затлъстяване. Ефектът се губи обаче, ако в чая се добави мляко. Изследователите са открили, че теафлавините и теарубигините в чая се свързват с протеините в млякото, което предизвиква утаяването им.

 

Поради тази причина, е препоръчително чаят да се пие без мляко. Следващата цел на учените ще бъде да открият начини, които да направят антиоксидантите в чая по-малко податливи на неутрализиране от протеините в млякото.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти