Светът на Лора: Мъжете са от Марс

А жените от Венера. Колкото и клиширано да звучи, има ситуации, в които никога не сме подготвени за реакцията на противоположния пол

Имате такива приятели. Ако не ви се намират, пожелавам ви да имате. От вида "вечни". Не сте се виждали 2 години, защото те живеят в разните там чужбини. Сядате да пиете. Знаят историята ви и единственото, което питат, е "Щастлива ли си?"

Не ги интересува с кого се виждате, кой влиза и излиза от живота ви... Не държат да знаят имена, рождени дати, цвят на очите. Искат само да видят искрите във вашите очи. После казват "Наздраве!"

Тези приятели, разбира се, са мъже. Жените трудно биха пропуснали въпросите за зодиакални знаци, романтични разговори и задължително ще питат за цвета на очите. Но мъжете приятели са друг, отделен вид.

Някога със сигурност са били влюбени във вас. И понеже всичко помежду ви отдавна е сложено на масата и никой не крие козове в ръкава, общуването с тях е освободено от всякакви недомлъвки. Ей тогава човек си отваря душата и разказва. А аз ви обещах история.

Разбира се, с поредния "много женен" мъж в живота ми. Той се появи преди около година и много бързо се настани сред що-годе близкото ми обкръжение. Ако трябва да съм честна, не мога да твърдя, че му беше оказано съдействие при това "настаняване", но в никакъв случай не получи и директни откази.

Защото ми е приятно да общувам с него. Достатъчно забавен е, когато пожелае и достатъчно подкрепящ, ако се обади в момент, в който уцели буреносно настроение. Реалните ни контакти се свеждат до не повече от 10-ина за цялата година, като са били негова инициатива и винаги свързани с някаква кратка задача.

Не сме излизали заедно дори на по питие. Но се чуваме, ако не всеки ден, то през ден. Ей така – звъни, за да ми разкаже виц, пуска ми някакви линкове по скайп или просто споделя любимо парче. На мен ми действа усмихващо. Той знае за ситуацията, в която се намирам. И е много подкрепящ и разбиращ.

Както се казва – аз не паса овце на Марс. Наясно съм, че всичкото това внимание има подтекст. Дори не е подтекст. Но го раздавам спокойна, защото в крайна сметка съм показала ясно, че човекът до мен в момента ми е важен.

Може би трябваше да ми светнат някакви по-стабилни лампи в главата, когато в деня на развода ми този мъж ми се обади 4 пъти. Ей така – да пита как съм. Два месеца по-късно получих първата директна заявка за секс. И точно толкова директно обясних, че това няма как да се случи.

Последваха разни дълги телефонни разговори, други по скайп и трети във фейсбук. Явно "директните" ми откази всъщност изобщо не звучат по този начин. Най-накрая звъннах и го попитах какво точно иска да се случи и защо се опитва да влезе в живота ми по този начин, при положение, че знае ситуацията, в която се намирам. Попитах го как вижда отношенията помежду ни, след като правим секс.

Нямал сценарий. Този отговор ме разсмя. За Бога, аз не съм на 15! И не сме се запознали в бар с ясната идея, че всичко ще приключи за една нощ.

"Нямам сценарий" ме обиди. Заболя ме. Някак свикнах с това отношението на мъжете да се променя, когато стане ясно, че съм разведена. Но това ме свари неподготвена.

И се прибрах в черупката си. Реших, че ще излизам само в позната и "обезопасена" среда. Помолих да не ми канят разни необвързани мъже по събирания, защото не искам да ме сватосват. Трябва ли непременно да съм с официално гадже, за да може всичко около мен да изглежда "нормално"? Не мога ли просто да се погрижа за други аспекти от личния си живот?

Да, аз също искам да пътувам с човека, когото обичам и да имам планове с него. Такива простички – за бъдещето. Но животът ми в момента има малко по-различна от познатата и приета от всички конструкция. И имам право да ми харесва.

Затова започнах с това описание на приятелите, които питат "Щастлива ли си?" и нищо повече. Пожелавам ви такива приятели.

И искам да помоля за съвет, защото знам, че сред вас, които четете моите истории, има такива, които са с по-дълъг стаж на разведени. Как се справяте с онези, които смятат, че всичко, от което имате нужда, е между краката им? 

Прочетете още:

Уроци по живот

Уроци по любов

Разни върхове

Солено...

3/4 щастие

Или станете част от Jenite.bg във фейсбук!

32 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.40
Meglena Nicheva 16.08.2013|11:59
Но само на Вас така ви намирисва,че ако сте прочели предишния коментар,ще кажете че съм отхвърлена любовница :):):) Не съм нито едното нито другото,а реално гледащ на живота човек :)
39
Румяна Петрова 16.08.2013|10:49
Опаа, тук намирисва на отчаяна съпруга май.... ;)
38
Meglena Nicheva 15.08.2013|11:56
Той бил настоявал....а ти какво имаш в устата та не му отказваш твърдо и категорично???Или имаш работа с психопат...оплачи се в полицията или на жена му...пък да видим дали ще продължава да бъде толкова настоятелен...Кокошката бягала,но и мятала по един поглед през рамо....да не би да бяга прекалено бързо и петела да се откаже да я гони,пък бил той и женен...изведнъж се оказа че за моралистката Лора ,това не е от съществено значение:)А може би той я "омайва" колко му е развален вече брака,а милата монахиня не знае как стават тези неща...ако му беше развален брака,нямаше ли да е разведен,като нея самата когато и се развали брака?:)Статус в"развален брак" за семейно положение няма никъде по света..Женен или рзведен:)
37
Meglena Nicheva 15.08.2013|11:42
А какво стана с любовницата която ти "разби семейството"....Не си ли взе урок от това което ти се е случило?Сега искаш да си отмъстиш,или си даваш сметка че не любовницата а съпругът ти е разбил семейството ви ,за да е с такава като теб сега? Изведнъж от светицата съпруга,стана светицата любовница .....И в двата случая все си намираш оправдание и си жертва...Обаче сега ти решаваш кой да ти се намърда м/у краката,и съответно в чие семейтво ти да забиеш клин:)Благодаря на тези дето ме оплюха в предния коментар когато защитих любовницата и правото на мъжа да промени живота си и да започне начисто:)Тя и светата съпруга Лора,не била по-добра от мръсниците любовници...Въпрос на време беше да видиш и обратната страна на медала,и някоя друга светица да те обвини че си мръсница:):):)И както винаги...ти си единствената която може да се грижи за деца,те при тебе не повръщат,не вдигат температура..а хората които са отгледали бившия ти,са невежи простаци и той израстнал в саксия.Много хубаво ти го е забол:ако много си вириш главата - оправяй се сама.Може да плаща издъжка,но не може да се грижи за децата си...Смешна работа
36
Боряна Чудина 12.08.2013|15:31
Само не разбрах той като какъв си мисли, че имаш нужда от секс и трябва да се отзове като принца на белия кон и да те 'спаси' или много иска да си начеше приятелското самочувтсвие. А пита ли те колко ще си щастлива след това... Не те разбирам този път, Лора, а приятелят ти явно е боклук, колкото и симпатичен дружко да ти е-не му помагай!
35
Боряна Чудина 12.08.2013|14:20
Само не разбрах той като какъв си мисли, че имаш нужда от секс и трябва да се отзове като принца на белия кон и да те 'спаси' или много иска да си начеше приятелското самочувтсвие. А пита ли те колко ще си щастлива след това... Не те разбирам този път, Лора, а приятелят ти явно е боклук, колкото и симпатичен дружко да ти е-не му помагай!
34
Моника Катева 09.08.2013|14:31
че тя нали си има за гадже женен :Р просто им се прави секс на хората, лошо няма, от 10 г. като не си бил с друг човек ти се иска да разнообразиш :Р това прави и въпросната лора с новото гадже :Р секс докато жена му готви и се грижи за децата му.
33
Vicky Angelova 09.08.2013|13:40
темата за разликата между двата пола никога няма да се разнищи.
32
Vanya Black 09.08.2013|12:42
Ако не се лъжа самата авторка в някой от епизодите бе писала за тоа аспект от профила на разведената жена, която се приема като особено удобна жертва за разни похотливи господа.
31
Lili Mileva 09.08.2013|11:28
А е трябвало да го среже така, тъй като става въпрос за женен мъж, който иска да кръшка. Тя самата е била от другата страна в тази ситуация и знае как е. Трябва да се стои далеч от обвързани мъже, които така очевадното те задяват, винаги се поставям на мястото на другата...
30
positive thinking 09.08.2013|10:43
:) на мен ми звучи като оправдание малко,ама както и да е, не сме се събрали да клюкарим по този въпрос, не го намирам изобщо за нормално това да искаш любов след като си се развел и то още прясно прясно, да тръгнеш със женен а да се оплакваш и да си щастлив, че си разведен и си се отръвал от изневери, а в крайна сметка ставаш поредния разрушител на семейства..
29
Diana Nenova 09.08.2013|10:29
Явно не си го отрязала достатъчно директно и убедително. Нека да си признаем, че подобно внимание може да ни поласкае, а егото на човек е безгранично и той може да се поблазни да не затваря тази вратичка...
28
Алина Стефанова 08.08.2013|20:16
Поправка - не "някой разведен", а някой женен исках да кажа! :)
27
Алина Стефанова 08.08.2013|20:15
Лорче, хубаво е да си изясниш за себе си какво точно искаш - защото поне в статията си противоречиш силно. Казваш на едно място, че и ти искаш да имаш прости планове за двама, за бъдещето, а на друго казваш, че не нужно да си с някого, че да те възприемат като нормална и че искаш да си гледаш живота? Няма да е зле първо да си изясниш искаш ли сериозно обвързване занапред, и ако е да, да си търсиш точно такива мъже. Не живей с илюзията, че някой разведен ще има някакви планове с теб занапред...това е. Ако е обратното, тогава не трябва да се изненадваш от неговия отговор.
26
Дива Самодива 08.08.2013|20:12
Така е, има такива и нямат отказване докато не ти влязат в гащите. С тях директно и рязко - не
25
Lady Blossom 08.08.2013|20:11
Мдам, за съжаление така се получава с течение на годините брак :/
24
Алина Стефанова 08.08.2013|20:11
Ама и ти не спря да е четеш НАСИЛА?! Влизаш само за да хейтиш ли в тази статия?!! МОЯЛ ТИ СЕ! Няма нужда!!
23
Дива Самодива 08.08.2013|20:09
Всъщноср са доста рядко умни:))
22
Lady Blossom 08.08.2013|20:09
А бе да ти кажа има големи нахалници! Имам 2-ма "познати" поне, които ме дебнат от гимназията! И знам, че само чакат знака ми!!
21
Алина Стефанова 08.08.2013|20:08
Големи нещастници са, да. Такива мъже трябва да се държат далече от теб, ама много далече!
20
Дива Самодива 08.08.2013|20:07
Много беше интересно този път. Наистина имам такива приятели, които знам какво целят, но ясно им е казано, че няма да го получат и въпреки това имаме открити и честни отношения. Но тези, които искат само секс - са използвачи и егоисти. Знае, че си разведена и си казва - какво пък, на нея нищо не й коства да прави секс с мен!
19
Lady Blossom 08.08.2013|20:06
"Как се справяте с онези, които смятат, че всичко, от което имате нужда, е между краката им? " - Нямам опит, като разведена, но има само едно решение - директно отрязване и АУТ от живота ти завинаги. Това няма да се промени. Никога.
18
Кристина Минкова 08.08.2013|18:39
Много е тъпо съгласна съм,но се случва,мъжете не винаги са умни колкото ни се иска.
17
Кристина Минкова 08.08.2013|18:37
Много интересна история!
16
Экатерина Карапетрова 08.08.2013|16:28
До момента, в който моя близка не се разведе и не започваха да й се отправят такива предположения не си давах сметка колко настоятелни са мъжете всъщност и как се възползват в такива ситуации. Да, може и да е някакъв комплимент това внимание, ама като целта е ясна е някак тъпо.
15
rozalij gencheva 08.08.2013|16:10
Доста интересна е историята на тази жена!
14
криворазбрана цивилизация 08.08.2013|14:52
Айде бе, всеки има нужда от секс,ако си нямаш един женен там дето много го обичаш и от време на време да мачкате чаршафите щеше да е друго, аз изобщо не го разбирам това, как ще се влюбиш докато се развеждаш,де...ама както и да е, бе глупости само :Р
13
desislawa pawlewa 08.08.2013|14:52
тази женица не се спря бе
12
vili deneva 08.08.2013|14:36
И аз не знам защо, но това обижда, когато някой мъж те възприема едва ли не като сексуален обект.
11
vili deneva 08.08.2013|14:34
Правилно е постъпила. Ако бях на нейно място щях и аз да направя категоричен отказ.
10
Victoria Peshev 08.08.2013|13:38
За мен лично това е жалка постъпка, особено като те отрежат. Не е честно спрямо жените, изпаднали в такова положение. Ако на мястото на Лора бе някоя по-лабилна и искаща да се издигне в собствените си очи със сигурност би го направила и после със следващия и накрая една емоционална развалина.
9
Radina Arabadjieva 08.08.2013|13:01
А после се оплакват,че като имат деца и нямали повече шанс за да имат връзка.. де с женени, де с разведени, разгонени да искаш.
8
София Павлова 08.08.2013|13:00
Какво да се прави, идеята на връзките е да се научим да съществуваме съвместно с тези идиоти!
7 Margо Filipova
Този коментар е маркиран като неуместен.
6
Анита Кралева 08.08.2013|12:33
В тяхна защита трябва да кажа, че има и изключения сред тях!
5
Нели Георгиева 08.08.2013|12:09
Не са хора, съгласна съм.
4
Romina Aleksandrova 08.08.2013|11:38
Не знам защо мъжете възприемат разведените жени с деца като лесна плячка, но за мен това е изключително долно и жалко, ако те "зарибяват" единствено с цел секс, просто така.
3
Videlina Kirilova 08.08.2013|11:35
Как се справяме ли, ами просто ги игнорираме, постоянният отказ в крайна сметка води до отказване, да в началото като откажеш интереса на мъжа се засилва, но поредицата от откази в крайна сметка го обезсърчава и в даден момент самият той ще се откаже от теб и ще насочи вниманието си към друга по-лесна мишена, още повече че е женен и има нужда само от секс, в даден момент осъзнава, че усилията не си струват за единия секс.
2
Vanesa Apostolova 08.08.2013|11:16
Е че много ясно, те тея женените от години са толкова загоряли ч еняма на къде повече :Р
1
Рижавата Златка 08.08.2013|09:35
Да, доста кофти се е получило. но поне целите на този мъж са ясни. единствено го интересува сексът и колкото по-малко обвързващ е, толкова по-добре
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти