За какво да си говорим на първата среща?

Разговор на първа среща

За какво да си говорим на първата среща?

Има милиони, даже милиарди съвети относно събитието наречено „ първа среща“. С какво да бъдем облечени, кое е най-подходящото място, на което да отидем и още куп размишления относно ситуацията. Най- важен обаче си остава въпросът за какво да си говорим с един почти непознат човек, който на всичкото отгоре искаме да впечатлим. Затова ето и някои предложения, на които да заложите:

 

Бъдещи планове и цели

Няма да сгрешите, ако подхванете темата за бъдещите му планове. Това е хитър ход, тъй като мъжете обичат да говорят за мечтите и целите в живота си. По този начин разбираш какъв човек имаш срещу себе си. Определено ще ти се иска да узнаеш дали има намерение да продава временно хот-дог през зимата, за да може да се посвети на любимия си сърфинг през лятото, или се вижда в огромен офис, подготвящ някоя рекламна кампания например.

 

Домашни любимци

Животните и обичта към тях, дотолкова, че да си имаш едно чихуахуа вкъщи е изключително важен фактор за едни евентуални бъдещи отношения, особено, ако си от типа мацки, които обичат всичко малко, пухкаво и ... живо.


Пътуване

Пътуването, посещаването на нови места и въобще тръпката от запознаването с различни дестинации и култури също фигурира в топ темите за първа среща. Можеш да разчупиш леда като споделиш впечатления от последната си екскурзия, разкажеш за невероятен ресторант или просто да оплюеш обслужването в някой хотел.

 

Любими неща

Всеки има любим филм, любим актьор, любим парфюм... Тънкостта тук е да задаваш конкретни въпроси. Вместо да питаш „ Какви актьори харесваш?“, стрелай направо с „ Кой ти е любимият?“. Така ще му спестиш чуденето с кого да започне.

 

Хобита

Не на последно място поставяме хобито като една от най-интригуващите теми за мъжете. Най- естественото и хубаво нещо ще е да откриете, че се развличате и интересувате от едни и същи неща, което неминуемо значи, че ако нещата между вас потръгнат, ще може да споделяте времето си приятно с любимия човек.

Стъпвате по тънък лед обаче, ако захванете религиозни или политически въпроси. Хората не обичат да говорят за тези неща с човек, който все още не смятат за близък. Възможно е дори да възникне конфликт, което би оставил горчив спомен и лошо първо впечатление.

Не се стремете да споделите всичко за себе си на първата среща, както и не очаквайте това от отсрещния. Магията на опознаването е да забулиш в мистерия част от себе си и да накараш другия сам да иска да нареди пъзела.

14 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти