Как да разберете, че връзката ви с тренировките е токсична

Когато говорим за културата на диетите, потискащите недостижими стандарти за красота, разговорът несъмнено се върти около храната. Намаляването, наддаването или поддържането на определени килограми също може да доведе до хаос в отношенията ви с тренировките.

Как да разберете, че връзката ви с тренировките е токсична
pixabay

Тъй като повечето фитнес програми косвено или директно се изграждат върху обещанието за загуба на тегло или подобряване структурата на тялото, много хора приемат тренировките само като начин да се променят.

Ето защо е от съществено значение да оцените връзката си с упражненията. Да определите дали тя е нездравословна, за да можете да я контролирате.

Каква може да бъде токсичната връзка:

-Насърчаване на фитнеса с единствената цел за отслабване

-Вярата, че "добрата фигура" изглежда по един начин

-Треньорите не успяват да подготвят упражнения, които са подходящи за тялото ви

-Вярването, че ако не работите достатъчно, няма да станете слаби

-Треньорите, които не ви вярват, когато им казвате, че имате нужда да спрете и продължават да ви окуражават да преминавате границите си въпреки болката

-Вярването, че изтощаването на тялото е добра тренировка

-Мисълта, че диетата и упражненията са единствените начини човек да покаже, че го е грижа за себе си

Работата е там, че използването на упражнения като начин да контролирате тялото си не е здравословно, нито е възможно повечето хора да постигнат "идеални тела", които токсичната фитнес култура насърчава.

Някои проблеми с психичното здраве, свързани с тренировките, са обикновено хранителни разстройства. Анорексия атлетика е състояние, характеризиращо се със задължителни тренировки, около които човек подрежда живота си и забравя за всички останали задължения в живота си. Тренировъчната булимия е разстройство, при което човек често преяжда и след това компенсира с дълги тренировки.

За тези, които имат токсична връзка с тренировките, пропускането на серия е равносилно на смърт. Да превърнете редовното движение в навик е едно, но постоянно да мислите кога ще е следващата ви тренировка е друго. Тези хора трябва да разберат, че седмица или две без упражнения няма да повлияе негативно на тяхното здраве, ако идеята за това ги кара да се чувстват потиснати, вероятно мотивацията им за упражнения не е здравословна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти