Колко дълго продължава сутрешното гадене?

Колко дълго продължава сутрешното гадене?
Pexels

Когато видях положителния тест за бременност, бях наистина много щастлива. Бебе номер 2 беше на път! Но след около 6 седмици тази радост беше заменена от гадене. Имах ужасно сутрешно гадене. Дните ми минаваха в чудене дали да изтичам до най-близката тоалетна или до най-близката кофа. Тогава имах и малко дете и дните ми бяха истинско мъчение. В края на всяка седмица се чудех колко още ще мога да издържа.

За някои бъдещи майки, сутрешното гадене се състои от гадене и силна умора. Понякога, това гадене дори се превръща в реално повръщане (аз бях един от тези късметлии). Така или иначе, това е много неприятна част от бременността. Но колко дълго трае това? Не толкова дълго, за щастие. За много жени сутрешното гадене започва веднага след като менструацията ми започне да липсва, но за щастие повечето жени се чувстват по-добре до края на първия триместър, около 12 до 14 седмици.

Всъщност терминът "сутрешно" гадене е доста подвеждащ, защото много жени се чувстват уморени и им се гади в различни часове на деня или още по-лошо- през целия ден. За тези жени по-реалистичен е терминът "24-часово гадене".

Чувствах се толкова изморена и толкова зле, че грижите за детето ми се струваха невъзможни. За щастие това не продължава дълго. Значителната умора, която много жени изпитват през първия триместър, се подобрява около 12-та до 14-та седмица. Обикновено през втория триместър вече не присъстват тези неприятни чувства.

Вторият триместър може би е най-сладкото време от бременността. Гаденето и умората вече ги няма, чувствате се енергични, а коремът още не е толкова голям, че да не можете да се движите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти