Каква е първата ви асоциация, когато се каже думичката маскарпоне.. разбира се, че тирамису. Няма човек, който да е равнодушен към този великолепен десерт. Ето защо днес ще Ви го приготвим, като прибавим и ананас.
Ето и нужните Ви продукти:
- 1 пакет шоколадови бисквити
- 1 консерва ананас с малко сироп
- 40 гр. маскарпоне
- 4 много пресни яйца
- 2 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици ром
- щипка сол
За декорацията: шоколадови или кокосови стърготини
Отворете консервата с ананас, изсипете сока в купа, а самият ананас нарежете на резени.
Сега е време да приготвим крема. Ето как: Отделете белтъците от жълтъците. В купа смесете жълтъците с маскарпонето и захарта и бъркайте, докато се получи гладка смес. Прибавете към тази смес и ананаса.
Белтъците разбъркайте отделно в друга купа със сол. След като сте ги разбили и е станала снежнобяла смес, можете да ги прибавите много внимателно и с постоянно бъркане към първата смес.
Сега вземете бисквитите и ги потопете първо в сока от ананас и след това в рома. После ги наредете в тавичка на два етажа, като между тях и най-отгоре сложете приготвения крем. Сега сложете изкушението за 2 часа в хладилника.
При сервиране, поръсете отгоре с кокосови или шоколадови стърготини. Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |