Коя е скандалната Руби Роуз и за какво се бори тя?

Руби има своя лична кауза, която защитава

Коя е скандалната Руби Роуз и за какво се бори тя?

Руби Роуз е австралийски модел, актриса, DJ и реалити звезда. Тя е на 29 години, но има зад гърба си солиден опит в доста професионални сфери. Била е съдия в шоуто Australia's Next Top Model и в  Ultimate School Musical, а също така е била водещ на част от зимните олимпийски игри във Ванкувър.

Опитва се да пробие и като актриса и получава роля в нашумелия сериал "Orange is the new black”. Има завидни успехи и в света на модата - тя е лице на световната марка Maybelline.

Личният живот е това, което отличава Руби от останалите известни личности. На 12 години тя признава на семейството си, че е хомосексуална и харесва жени. В тийнейджърските години на Руби, сексуалната й ориентация става причина за постоянен емоционален и физически тормоз. Дори се налага да постъпи в болница, когато е на 16.

С течение на годините проблемите утихват, а през 2008г. и 2009г. Руби е избрана за един от най-влиятелните хомосексуални автстралийци от местна организация за правата на хомосексуалистите.

Австралийката определя себе си като безполова и желае да утвърди признаването на неутралния пол от обществеността. Руби решава да покаже своята позиция чрез емоционално видео, което едновременно скандализира и вдъхнови обществото. В него моделът показва двете си страни - едната на изключително женствена дама, а другата на мъж с десетки татуировки и строго излъчване.

Руби казва, че предпочита да се обръщат към нея като към момиче, но не желае да определя категорично към кой пол е привлечена и каква иска да бъде. Като малка е мечтала да бъде момче  и дори е спестявала пари за операция за смяна на пола. По-късно решава, че не желае да бъде или едното и другото, а иска да има свободата да избира каква да бъде всеки ден, във всеки един момент.

Коя е скандалната Руби Роуз и за какво се бори тя?

Моделът се бори за правото да избираш сам какъв искаш да бъдеш. Роуз не желае да има само два определени пола и не иска хората да са задължени да се припознават в някой от тях.

Роуз има над 1.3 милиона последователи в Instagram, където е известна не само с борбата си за неутрализирането на половете, но и със своите забележителни татуировки, които са 60 на брой.

Вижте видеото на Руби Роуз, което до момента е събрало над 8 милиона гледания:



Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!




15 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay