7 неща, с които мъжете ни дразнят

Списък с дразнещите навици на силните ни половинки

7 неща, с които мъжете ни дразнят

Скъпи мъже, оценяваме факта, че сте изключително многопластови като личности, че сте до нас в най-трудните ни моменти. Обичаме ви, но често правите неща, с които ни лазите по нервите.

И понеже ви изготвяме списъци с покупките за деня, със задълженията за уикенда, с нещата, необходими за почивката, решихме да ви направим още един.

С действията и постъпките ви, които буквално ни побъркват. Числото е сакрално: седем.

Дразнещ навик номер 1: Вкъщи по Адамово облекло

В началото на общото ни съжителство тръпката да се приберем след дълъг работен ден и да заварим половинката ни гол да приготвя вечерята е огромна. Тази сцена е в топ 10 на женските фантазии. След определен период от време обаче настъпва желанието за мистерия и за интимни подробности, които не ни изваждат всеки път очите. Голото мъжко тяло върху чисто новата тапицерия може да събуди дявола у всяка жена. Но не онзи дявол, който иска да се съвкуплява, а който е готов да яхне метлата.

Скъпи мъже, обичаме голите ви дупета, но не би било лошо понякога да ги покривате.

Дразнещ навик номер 2: Избирателно чуване

Той ни слуша, кима разбиращо с глава, а в същото време се е загледал зад рамото ни право в телевизора. Толкова ли сме скучни, или е заложено в мъжката природа казаното да влиза през едното ухо и да излиза през другото? 

За да ни чуват мъжете, може би трябва да опитаме следната стратегия - да използваме само двете вълшебни думички "секс" и "храна".

В този ред на мисли, ето как биха протекли разговорите ни със силните ни половинки: "Секс. Моля те изхвърли боклука", "Храна. Ще напазаруваш ли?", "Гола съм. Закуската е готова от половин час".

Дразнещ навик номер 3: Бъркотия навсякъде

"Моят дом е моята крепост", казали са хората, но нека да не го превръщаме в кочина. Може майките на мъжете ни да са са вървели подир тях, за да събират оставените чорапи по пода, хвърлената хавлия след душ, мръсните чинии на масата, но ние сме техни любими, а не прислужници.

Вярно е, че съвременната жена трябва да бъде няколко неща едновременно, или поне се опитва. Съпруга, майка, приятелка, професионалист. Дългият работен ден обаче не е нужно да продължава и у дома. Слугуването не е в длъжностната ни характеристика.

7 неща, с които мъжете ни дразнят

Дразнещ навик номер 4: Космите след бръснене

Сигурни сме, че ако мъжете влизаха след нас в банята и откриваха косъмчета от току-що избръснатите ни крака, нямаше да бъдат особено щастливи. Мивката, по която откриваме брадата им, предизвиква абсолютно същите емоции.

Разбираме, че бръсненето на лицето е неприятно рутинно занимание, но това не е битка на жените. Затова чистете "разгромените бойци", след като сте минали през банята.

Дразнещ навик номер 5: Мъжката болест

Диагнозата "мъжка болест" се поставя на мъже, склонни да преувеличават болежките и оплакванията си. Най-малкото неразположение се превръща в животозастрашаваща болест. Ролята на медицински сестри ни допада, но не и след петия път, в който сте ни накарали да отидем до аптеката или да ви претоплим чайчето, защото било изстинало. После пък било твърде горещо.

Стегнете се и се благодарете, че сте мъже. Ами ако всеки месец имахте цикъл и трябваше да износите и родите дете? И не излизайте с примера за казармата. Първо - изтърка се. Второ - вече не важи.

Дразнещ навик номер 6: Всичките пари отиват за джаджи

Ако след шопинг се приберем с по няколко торби във всяка ръка, коментарите и намръщените физиономии няма да ни бъдат спестени. Жените обичат да пазаруват, факт. Мъжете споделят същата страст, само че я пренасочват. От бутика към магазина за техники. Така у дома се трупат всевъзможни видео игри и джаджи, които събират прах.

Нека да се разберем. Ние ще си купуваме обувки, вие си купувайте плейстейшъни.

Дразнещ навик номер 7: Вдигнатият капак на тоалетната чиния

Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния е стара, колкото света. Или поне от времето на първата вътрешна тоалетна.

Не ни дразни толкова фактът, че оставяте капака нагоре - в противен случай ще изцапате навсякъде - колкото липсата на мисъл за нас.

Покажете старание, все пак във връзката са двама.

82 19
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.19
novi horizonti 31.07.2012|11:59
Много съм съгласна за избирателното чуване. Моята половинка така прави, много често аз му говоря нещо, а той изобщо не ме слуша
18
Mighty Quinn 24.07.2012|20:59
вярно си е , и жените дразнят мъжете си по различни начини, тайната е да се търси баланса във връзката
17
Mighty Quinn 24.07.2012|20:58
За жалост не са седем нещата с които мъжете ни дразнят, а сигурно 700, но и така става
16
otvarachkata otvarakova 24.07.2012|12:00
хах а, кифленска работа
15
Lili Sapunova 24.07.2012|11:58
Кифленска работа.
14
krasimira jekova 24.07.2012|11:34
не може да не се дразним , все пак няма перфектни хора на този свят :)
13
pateshki ustni 24.07.2012|11:30
мисля, че не са 7 неща , а повече , които ни дразнят в мъжете , а си мисля , че те ни се дразнят повече , понеже само им мрънкаме за щяло и нещяло :Д
12
nina stanislavova 24.07.2012|11:10
няма жена ,която да не се дразни от вдигнатият капак на тоалетната :)
11
Roberta Tododrova 24.07.2012|10:59
Няма такъв мъж, който да не дразни с нещо, всеки си има недостатъци-кусури, както си имаме и ние, но с времето се свиква, а ако можем да променим част от тях би било прекрасно.
10
Kristina Pavlova 24.07.2012|09:25
Ако се налага да го превъзпитавам, значи просто не го харесвам такъв какъвто е. Защо по дяволите да си губя времето, за да го превъзпитавам и въобще какво да правя с него?
9
jordanka marinova 24.07.2012|09:09
аз не изпадам в такива дребнави подробности,особено като знам,че не прави тези неща умишлено,а просто е такъв!трябва да сме по-търпеливи към половинките си,със сигурност и те си имат дълги списъци с неща,които ги дразнят в нас,но ни търпят...
8
ivana spasova 23.07.2012|16:42
Като се замисля най-големите дразги са на чисто личностна основа - битката между характерите, тази за привличането на внимание и пр. Забелязала съм, че мъжете с по-леки характери са по-разхвърляни, а по-неврозните са изрядни.
7
Mer Zlatkova 23.07.2012|16:38
На скоро гледах едно много интересно видео за различията между мъжа и жената в начина на мислене, които до някъде обясняват тези дребни недоразумения. Ключът към доброто съжителство е в доброто разбиране на другия.
6
Vili Denz 23.07.2012|16:37
О, всеки мъж може да бъде превъзпитан и превърнат от зле поддържан клошар, ходещ на работа с едни и същи дрехи, в спретнат красавец, който редовно си реже ноктите на краката.
5
Дария Божилова 23.07.2012|16:34
Ще пратя линк от тази статия на приятеля ми, а може да предложите съвети и за обратния типаж мъже, които ви уверявам, че същестуват и могат да бъдат ужасно обсебващи - прилежни възпитани момци, които премерват на кантар всяка женска дума. Редовно подаряват цветя, почистват ежедневно обиталищата си и имат крайни изисквания към половинките си.
4
Hanna F 23.07.2012|16:33
"Не ни дразни толкова фактът, че оставяте капака нагоре - в противен случай ще изцапате навсякъде - колкото липсата на мисъл за нас." Поради тази причина аз затварям капака на тоалетната тотално, така тя не е нито с вдигната седалка, нито свалена.... Е понякога забравя да ги свали, но имам търпение, ще го науча.
3
Arabella Marmalade 23.07.2012|16:28
Това беше много добро и в най-скоро време ще приложа стратегията: "Секс. Моля те изхвърли боклука", "Храна. Ще напазаруваш ли?", "Гола съм. Закуската е готова от половин час". :)))
2
Mary Alice 23.07.2012|16:27
Според мен това с което мъжете дразнят най-много жените е когато не им обръщат никакво внимание. Всичко друго се приема.
1
Жулиета Асенова 23.07.2012|16:18
Е, мен лично не ме дразнят такива неща. Предпочитам човекът до мен да се чувства комфортно, а не само да се притеснява дали е вдигнал капака или си е купил нещо, което му харесва, за което ще му мърморя. Само на косми и нацапана тоалетна бих се ядосала, но за щастие това не се случва.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти