Не само, че ни липсват Приятели и продължаваме безкрайни повторни гледания, но също така се наслаждаваме на храната им, дори когато има "вкус на краката". Този списък с рецепти за сандвичи и ястия на Приятели ще задоволи всички запалени фенове и ще насърчи тези, които не са гледали шоуто, най-накрая да го гледат. Въпреки това, нека се впуснем направо в него и да ви покажем емблематични рецепти за сандвичи и ястия от любимото ви шоу, Приятели.
Сандвичът Ross's Moist-Maker
Спомняте ли си, когато професорът яде и изхвърли остатъчния сандвич на Рос? "Моят сандвич… моят сандвич!"
Съставки:
3 филийки хляб
майонеза (по желание)
2 парчета римска салата
½ чаша остатъчна пуйка или филийки пуйка
¼ чаша остатъчна плънка от царевичен хляб
¼ чаша остатъчен или купен от магазина сос
¼ чаша консервиран сос от червени боровинки
Сол и черен пипер.
Стъпки:
1. Наредете всички съставки между 2 филийки хляб.
2. Уверете се, че сте потопили средното парче хляб в соса, за да запазите сандвича си допълнително влажен!
Кюфтетата на Джоуи
Джоуи трябва да спаси само едно нещо, когато чува обратен огън… своето кюфте!
Съставки:
Кюфтета:
¾ смляно свинско месо (по желание го заменете с телешко)
¾ телешка кайма
½ жълт нарязан лук
2 супени лъжици едро нарязан риган
2 супени лъжици наситнен магданоз
2 супени лъжици едро нарязана мащерка
2 супени лъжици едро накъсан босилек
½ чаша галета
⅓ чаша червено вино (заменете с телешки бульон, ако желаете)
2 яйца
⅓ чаша препечени кедрови ядки
Стъпки:
1. Комбинирайте съставките и навийте на топки и ги изпечете.
2. Докато се готвят, направете своя сос маринара (или го загрейте). Довършете кюфтетата в сос.
3. Вземете едно руло и го напълнете с моцарела и печете, докато сиренето се разтопи.
4. Напълнете с кюфтета и сос и завършете с малко пресен магданоз.
Бисквитките на баба на Фийби
Въпреки че Моника се опита да възпроизведе рецептата за бисквитките на баба на Фийби и направи няколко партиди, тя така и не успя да изпълни рецептата на Nestlée Toulousé. Добри новини! Сега ти можеш…
Съставки:
2 1/4 чаши универсално брашно
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка сол
1 чаша (2 пръчици) масло, омекотено
3/4 чаша гранулирана захар
3/4 чаша опакована кафява захар
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
2 големи яйца
2 чаши шоколадов чипс
1 чаша нарязани ядки (по избор. Ако пропуснете, добавете 1 до 2 супени лъжици универсално брашно.)
Стъпки:
1. Загрейте фурната на 190°C.
2. Комбинирайте брашно, сода за хляб и сол в малка купа. Разбийте маслото, гранулираната захар, кафявата захар и екстракта от ванилия в голяма купа на миксер до кремообразна смес. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне. Постепенно разбийте брашнената смес. Разбъркайте чипс и ядки. Капнете със заоблена супена лъжица върху ненамазнени тави за печене.
3. Печете за 9 до 11 минути или до златисто кафяво. Охладете върху листове за печене за 2 минути; извадете върху решетки, за да се охлади напълно.
Чийзкейк на Рейчъл и Чандлър
Беше толкова хубаво, че го изядоха от пода!
Съставки:
2 опаковки. (по 226 гр.) Крема сирене ФИЛАДЕЛФИЯ, омекотено
1/2 чаша захар
1/2 ч.ч. ванилия
2 яйца
85 г бял шоколад, разтопен
1 коричка с шоколадова бисквитка (170 г)
3 с.л. консерви от малини
Стъпки:
1. Загрейте фурната на 180°C.
2. Разбийте крема сиренето, захарта и ванилията с миксер, докато се смесят добре. Добавете яйца; разбъркайте само докато се смесят. Разбъркайте с шоколад. Изсипете в кората.
3. Загрейте консервите в микровълнова фурна в малка купа на ВИСОКА 15 сек. или докато се разтопи. Точка отгоре на чийзкейк с малка лъжица консерви; завъртете внимателно с нож. (пропуснете тази стъпка, ако искате да е точно като това на Рейчъл и Чандлър)
4. Печете 35 до 40 минути. или докато центърът е почти поставен. Готино. Приберете в хладилник за 3 часа.
Сладкото от малини на Моника
Моника трябваше да се разсейва след раздялата с Ричард. Явно се е увлякла...
Съставки:
4 чаши малини
2 чаши захар
Сок от 2 лимона
1 супена лъжица масло
Стъпки:
1. Хвърлете плодовете, захарта и лимоните в тенджера.
2. Включете котлона на средна температура и бъркайте сместа непрекъснато, докато заври.
3. Намалете котлона и гответе 30 минути, като разбърквате от време на време. Сладкото ще изглежда супа и това е добре!
4. Свалете сладкото от котлона след 30 минути и разбъркайте с масло.
5. Изсипете в буркан и охладете преди да охладите.
6. Яжте на препечен хляб. Сложете сладолед. Яжте обикновена. Просто се наслади!
Гриловано сирене на Чандлър срещу Деня на благодарността
Когато мразиш Деня на благодарността като Чандлър, трябва да останеш подготвен.
Съставки:
Сладко от домати:
2 супени лъжици смлян кимион
1 кг чери домати
1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
Кора и сок от 1 лимон
1 чаша кафява захар
1 чаша вода
1 средно нарязан лук
1 супена лъжица растително масло
Сирене на скара:
1 супена лъжица зехтин
2 глави жълт лук
Омекотено масло
1 квасен хляб, нарязан на 12 филийки
24 филийки сирене по избор.
Стъпки:
1. За доматеното сладко комбинирайте всички съставки в тенджера и ги варете, докато сместа се редуцира на конфитюр. Продължете да разбърквате от време на време.
2. Сварете лука и сложете запеченото сирене в хляба. Разтрийте мекото масло върху хляба и изпечете сиренето на скара с отворено лице. Напълнете с лук и сладко от домати и се насладете!
Sympathy Crab Cakes
"Правиш пари от моето нещастие?" Съжалявам, Рос. Да бъдеш изправен е трудно!
Съставки:
1/3 чаша тежка майонеза
2-½ чаени лъжички дижонска горчица
1-1/2 чаена лъжичка подправка Old Bay (или подправка cajun)
1 супена лъжица нарязан италиански магданоз
½ ч. л. нарязан естрагон
1 ч. л. лимонов сок
Кора от половин лимон
1 яйце
450 г джъмбо месо от раци
½ чаша панко галета, разделени
Зехтин
Стъпки:
1. Смесете заедно майонеза, горчица, подправка Old Bay, магданоз, естрагон, магданоз, лимонов сок, лимонова кора и яйце.
2. Сгънете месото от раци и половината панко; оставете да почине за 1 час, преди да оформите четири торти. Потопете оформените сладки от раци в останалото панко от двете страни.
4. Задушете в зехтин и завършете в загрята на 180 С фурна за 7 до 10 минути.
Ямс за Деня на благодарността
Присъединете се към клуба "Мразя Рейчъл Грийн" или просто се насладете на ямса; те си заслужават допълнителното тегло!
Съставки:
3-4 ямса, обелени (или сладки картофи)
2 супени лъжици чист кленов сироп
2 супени лъжици масло или гхи (или кокосово масло за без млечни продукти)
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. карамфил
1/4 ч. л. канела
1 портокал, кора и сок
Стъпки:
1. Обелете и нарежете сладкия картоф на кубчета.
2. Сварете ямсите, докато омекнат, но не станат на каша, около 10-15 минути. След като са готови отстранете от котлона и ги отцедете.
3. Върнете отцедения ямс в същата тенджера и пасирайте, като го запазите малко на бучки.
4. Добавете останалите съставки и разбъркайте, докато всичко се комбинира.
5. Сервирайте ямсите си за Деня на благодарността или ги поставете в съд, подходящ за готвене във фурна, и затоплете по-късно за сервиране.
Lemon Madeleines на мъжката бавачка
Рос мразеше всичко в тази бавачка, освен толкова меките му лимонови мадлени.
Съставки:
2 яйца
1/3 чаша кристална захар
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
1/4 чаена лъжичка бадемов екстракт
1/2 чаша универсално брашно
1 чаена лъжичка лимонова кора
1/2 пръчка несолено масло
Пудра захар
Стъпки:
1. Комбинирайте яйцата, гранулираната захар и солта в голяма купа. Използвайте бъркалка или ръчен миксер, за да разбиете яйцата за около пет минути, докато станат бледи и пухкави.
2. Добавете екстракти от ванилия и бадем към сместа. Пресейте универсалното брашно с лимонова кора и разбъркайте на ниска скорост, докато се смеси. Смесете с разтопено масло.
3. Напръскайте формата за мадлен със спрей за готвене и внимателно изсипете сместа с лъжица. Печете мадлен за 8-12 минути, докато върховете станат еластични на допир.
4. Оставете мадлен да се охлади за 10 минути и поръсете с пудра захар (по желание). Наслади се!
0 | 0 |