10 идеи за закуска, която не включват яйца

10 идеи за закуска, която не включват яйца
Pexels

Закуската е най-важното хранене за деня; това е храненето, което или ви дава енергия за остатъка от деня, или ви кара да ви се доспи в зависимост от това колко е тежко. Ако не сте голям фен на яйцата или ви е омръзнало да ядете яйца всеки ден и търсите идеи за закуска, които са вкусни и лесни за приготвяне, попаднали сте на правилното място, защото сме ви подготвили 10 идеи за закуска, които не включват яйца.

Нека започнем с идеи за закуска без яйца, за да започнете деня си правилно:

Варианти за закуска със сирене:

франзела с крема сирене и домат 

Това е бърза и лесна закуска, която можете да приготвите в движение. 

Всичко, от което се нуждаете, е препечена франзела или препечена филийка, крема сирене, нарязани чери домати или обикновени домати, нарязани на ситно, сол, черен пипер и разбира се, пресен босилек. По желание можете да добавите и лук. Разпределете сиренето отгоре, след това добавете гарнитурата и подправете със сол и черен пипер.

Кроасан със сирене и пуешко

Кроасани, пушени пуешки гърди, сирене по избор и зелена салата. Ако искате да добавите някои екстри към вашия сандвич с кроасан, можете да го направите, като добавите домати и авокадо. Разбира се, това творение би било непълно без сос, така че добавете малко вкус към него с майонеза, заквасена сметана, дижонска горчица и подправете с черен пипер и се насладете на това вкусно творение. 

Опции за закуска с авокадо:

Такос с авокадо

Ако се чудите дали можете да ядете такос за закуска, отговорът е да. Можете да ядете такос, когато пожелаете, и колкото по-разхвърляни са вашите такоси, толкова по-вкусни са те. 

За да приготвите тези здравословни на вид такоси, ще ви трябва тофу (или нещо друго, ако не сте фен), сварен черен боб, нарязан на кубчета червен лук, нарязан пресен кориандър, нарязано авокадо, лайм за изстискване отгоре, нар и разбира се, тортили. Можете също да добавите сладка царевица, за да имате много здравословна цветна закуска, с която да започнете деня си.

Тост с авокадо и пушена сьомга

Излизате ли някога на закуска с приятелите си? и смятате, че храната е толкова изискана, че никога не бихте могли да я приготвите у дома?

Е, ето една изискана опция за закуска, която можете да приготвите много лесно у дома: 

Нарязан хляб с квас или какъвто и да е хляб по ваш избор, екстра върджин зехтин, козе сирене или каквото и да е сирене по ваш избор, авокадо, резен домат, каперси, тънко нарязан червен лук, тънко нарязана пушена сьомга и накрая лимон за изстискване, подправете със сол и черен пипер и се насладете на вкусната закуска у дома, приготвена с любов.

Тост с авокадо, чери домати, рукола и сос сирача

Ако обичате авокадо, тази опция за закуска ще ви хареса. 

Необходими са ви следните неща: пасирано авокадо, хляб по избор, рукола. Ако не ви харесва може да я замените с друго. Чери домати, нарязани наполовина, сос сирача, за да стане достатъчно пикантен, и сол за финал.

Опции за закуска с овесени ядки : 

Овесени ядки с ябълки и канела

Ще се насладите на тази рецепта за овесени ядки с ябълка канела, която изисква нарязани ябълки и канела. Ако варите овесените ядки, можете да добавите канелата и ябълките в началото или в края. За да го подсладите, добавяте малко мед.

Бананови ядки 

Ако ябълките не ви харесват, опитайте банани.

Ще ви трябват нарязани банани, орехи, фъстъчено масло за подслаждане и семена от чиа (по желание). Можете да добавите резените банан по време на готвенето, но препоръчваме да е накрая, за да не се намокрят.

Бадемови ядки с шоколадов чипс и горски плодове 

Ако не сте фен на бананите, опитайте горски плодове и ето какво можете да ядете: 

Към сварения овес добавете пресни горски плодове, нарязани бадеми и парченца шоколад, за да го подсладите. Въпреки че съдържа шоколад, вярваме, че е здравословен и можете да добавите микса от горски плодове, докато овесените ядки също се готвят. 

Фалафел:

Традиционната египетска закуска, на която почти всеки се наслаждава, са сандвичи с фалафел. 

Ще изисква хляб по желание, както и зеленина по избор, но вярваме, че руколата ще се съчетае добре със сандвича. Гарнирани с лимонова кора, магданоз и домати. Ако мислите, че сандвичът е свършил, грешите. Нуждаете се от лук за допълнително хрускане и го увийте и се наслаждавайте на всяка хапка от него. 

Палачинки:

Палачинките винаги ще бъдат онази закуска, която ядете и след това се чудите дали е здравословна или не. Какъвто и да е случаят, най-важното нещо, което трябва да запомните, е, че е вкусно. 

С палачинките небето е границата; можете да използвате шоколадови, лотосови, карамелени, както и солени. Можете също така да добавите плодове отгоре или в тестото, докато го правите. Ще ви покажем как да направите палачинки без яйца, за да стесните възможностите си. 

Съставки за тестото: 

2 чаши мътеница 

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

1 чаена лъжичка сол

1 супена лъжица бяла захар

2 чаши универсално брашно

Инструкции:

1. В средна купа за смесване смесете всички съставки за тестото. Оставете 5 минути почивка.

2. Разтопете половин супена лъжица масло и намажете с него тавата (да не залепне тестото)

3. Добавете 3 лъжици тесто и гответе за около 2-3 минути от всяка страна или докато покафенеят приятно. Повторете с останалото тесто.

4. Гарнирайте с любимите си топинги и сервирайте горещо или топло.

Надяваме се тези предложения да са ви били полезни; не забравяйте да им се насладите с чаша чай или кафе.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay