Предлагаме ви бърза и лесна вечеря, която е с високо съдържание на белтъчини и изисква много малко усилия. Насладете се чилито на прах и лютият пипер, които биват идеално балансирании с авокадо и сметана!
Необходими продукти:
Около 6 бр. обезкостени пилешки бутчета
1 ч.л. чили на прах
Сол
Прясно смлян черен пипер
Глава лук
Една чушка
3 скилидки чесън, смлени
1 с.л. доматена паста
1 ч.ч. пилешки бульон
Домати на кубчета от консерва
Консерва черен боб, отцеден и изплакнат
1 ч.ч царевица
1 ч.ч. суха киноа
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сушен риган
1/4 ч.ч. лют червен пипер
Сок от лайм
Прясно нарязан кориандър
Едноавокадо, нарязано, за сервиране
Заквасена сметана, за сервиране
Резенчета лайм, за сервиране
Начин на приготвяне:
Овкусете пилешките бутчета с чили на прах, сол и черен пипер. В голям тиган на среден огън загрейте олио. Добавете пилешкото и запържете до златисто, около 4 минути от всяка страна. Отстранете тигана от котлона.
Намалете котлона и добавете лука и лютия пипер пипер. Задушете до омекване и след това добавете чесъна за около минута. Добавете доматената паста и разбъркайте, за да покриете зеленчуците.
Налейте бульон и разбъркайте. Добавете доматите на кубчета, боба, царевицата и киноата. Добавете кимион, риган и лют червен пипер и подправете със сол и черен пипер. Върнете бутчетата в тигана. Оставете сместа да заври, след това намалете котлона и гответе под капак 20 минути. Отстранете капака и оставете да къкри, докато киноата омекне и пилето стане готово, още 10 до 15 минути.
Извадете пилето от тигана, след което добавете кориандър и сок от лайм. Сервирайте с авокадо, заквасена сметана и резенчета лайм.
Приятен апетит!
0 | 0 |