Със сигурност поне веднъж сте чували как някой възторжено разказва за невероятно вкусната арменска кухня. Е, днес ще ви въведем в основите и чрез тази рецепта, която силно наподобява българската за така наречената супа топчета. Ето я и нея.
Необходими са ви:
500 г кайма
200 г ориз
1½ л пилешки бульон
120 мл прясно мляко
3 яйца
60 г кромид лук
30 мл олио
½ връзка копър пресен
½ връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът се почиства, измива, нарязва се наситно и се запържва.
Към него се прибавя изчистеният и измит ориз и се залива с бульон.
Каймата се смесва с 1 яйце, 2-3 супени лъжици полусварен ориз, черен пипер на вкус и по 1 супена лъжица ситно от ситно нарязаните копър и магданоз.
От сместа се оформят 8 кюфтета и се пускат вьв врящия бульон.
Супата се оставя да се вари на тих огън.
Когато стане готова, се застройва с предварително разбитите с прясно мляко яйца.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязани копър и магданоз.
Още арменски предложения от Kulinar.bg
Арменски сладки
Плосък хляб със сирене
Ануш абур
1 | 0 |