При използването на безглутенови брашна е важно да експериментирате и да адаптирате рецептите според нуждите си, тъй като всяко брашно има свои уникални свойства и характеристики. Ето ги и нашите 5 предложения:
Бадемово брашно:
Бадемовото брашно е богато на протеини и фибри и има приятен орехов вкус. То е чудесен избор за печива като кексове, бисквити и палачинки. Трябва да се има предвид, че бадемовото брашно абсорбира повече течности, така че рецептите може да изискват повече яйца или течности.
Кокосово брашно:
Брашното от кокос е направено от смлян сушен кокос и има лек кокосов аромат. То е идеално за приготвяне на безглутенови торти, бисквити и хлебчета. Кокосовото брашно е по-абсорбиращо от пшеничното брашно, така че може да се наложи да коригирате пропорциите в рецептите.
Оризово брашно:
Оризовото брашно е универсално и може да се използва в различни рецепти. То е леко и пухкаво, но понякога може да придаде леко лепкава текстура на печивата. Често се смесва с други безглутенови брашна за по-добри резултати.
Брашно от тапиока:
Брашното от тапиока е направено от корените на маниоковото растение и има висока концентрация на нишесте. То е отличен сгъстител и може да се използва в комбинация с други безглутенови брашна за приготвяне на хлябове и печива.
Брашно от нахут:
Брашното от нахут е богато на протеини и фибри и има леко орехов вкус. То е подходящо за приготвяне на хлябове, питки и палачинки. Брашното от нахут може да придаде плътност и структура на печивата.
0 | 0 |