5 безглутенови алтернативи на пшеничното брашно

5 безглутенови алтернативи на пшеничното брашно
Canva

При използването на безглутенови брашна е важно да експериментирате и да адаптирате рецептите според нуждите си, тъй като всяко брашно има свои уникални свойства и характеристики. Ето ги и нашите 5 предложения:

Бадемово брашно:

Бадемовото брашно е богато на протеини и фибри и има приятен орехов вкус. То е чудесен избор за печива като кексове, бисквити и палачинки. Трябва да се има предвид, че бадемовото брашно абсорбира повече течности, така че рецептите може да изискват повече яйца или течности.

Кокосово брашно:

Брашното от кокос е направено от смлян сушен кокос и има лек кокосов аромат. То е идеално за приготвяне на безглутенови торти, бисквити и хлебчета. Кокосовото брашно е по-абсорбиращо от пшеничното брашно, така че може да се наложи да коригирате пропорциите в рецептите.

Оризово брашно:

Оризовото брашно е универсално и може да се използва в различни рецепти. То е леко и пухкаво, но понякога може да придаде леко лепкава текстура на печивата. Често се смесва с други безглутенови брашна за по-добри резултати.

Брашно от тапиока:

Брашното от тапиока е направено от корените на маниоковото растение и има висока концентрация на нишесте. То е отличен сгъстител и може да се използва в комбинация с други безглутенови брашна за приготвяне на хлябове и печива.

Брашно от нахут:

Брашното от нахут е богато на протеини и фибри и има леко орехов вкус. То е подходящо за приготвяне на хлябове, питки и палачинки. Брашното от нахут може да придаде плътност и структура на печивата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay